IFK Göteborg klara för final – slog ut Spartak Örebro

Den första semifinalen för dagen i Agnebergshallen bjöd inte på några skrällar. IFK Göteborg Futsal slog planenligt ut Spartak Örebro, och är därmed klara för final.

Det var just de blåvita som tag tag i taktpinnen direkt från start. Lagkaptenen Nicklas Asp skickade in ledningsmålet redan efter fyra minuter. Örebro fick knappt röra bollen, utan fick se på medan göteborgarna kom igenom gång på gång. Och redan två minuter senare ökade Dan Mönell på ledningen till 2-0.

Redan där och då kändes matchen avgjord, men ett straffmål signerat Senad Berisha tände liv i matchen igen.

Örebro fick välbehövligt självförtroende och började rulla boll. Hoppet släcktes ganska snabbt när Mathias Etéus enkelt kunde rulla in bollen i mål strax innan halvtid.

I den andra halvleken gjorde Blåvitt tre raka mål och ledde med 6-1 med dryga tolv minuter kvar av matchen.

Matchen fick efter det ingen ny nerv och IFK kunde spela ut matchen, som till slut slutade med en 7-4-seger. Klockan 16.00 i eftermiddag spelas den andra herrsemifinalen mellan IFK Uddevalla Futsal och Falcao FC, och där avgörs det vilka IFK Göteborg får med sig till finalen.

Målskyttar IFK Göteborg: Nicklas Asp, Dan Mönell, Mathias Etéus 2, Anders Magnusson 2, Emilio Rossi.

Målskyttar Spartak Örebro: Senad Berisha, Simon Blomqvist, Pajtim Abazi, Jacob Nilsson.