Seger i säsongens sista landskamp

Ett revanschsuget Sverige vann kvällens returmöte mot grannlandet Finland med 5 – 2. Förbundskaptenen Charbel Abraham valde denna kväll att satsa på rotation där många spelare fick speltid.

Sammanfattning

Matchen inleds med hög press av Finland och med ett avslut som tar utanför stolpen. Petrit Zhubi får därefter till ett farlig avslut som slinker utanför stolpen.

Sverige får till två snabba kontringsmöjligheter från Dana Kuhi och Stefan Ostojic.

Efter fem minuter så kan landslagsdebutanten Petrit Zhubi fira sin debut med att ge Sverige ledning efter samarbete av Granit Berisha och Sargon Abraham som leder fram till Zhubi som kan slå in bollen i bortre stolpen.

Stabilt spel av Sverige efter första halvan av första halvlek med trygga lösningar när de blir pressade och bra offensivt spel samt högt försvar.

Sverige faller sedan tillbaka och blir lite för stillastående i sitt rörelsemönster.

Med sju minuter kvar till paus så kvitterar Finland efter att Panu Autio tar sig förbi sin gubbe på kanten och går på ett avslut som slinker mellan benen på Marcus Gerd.

Finland tar en time out som ger effekt och ledning där Mikko Kytölä står för målskyttet efter att Finland rullar boll.

Nära replik av Sverige och Adam Stefansson som är nära att styra in bollen på en hörnvariant.

Sverige kvitterar med tre minuter kvar till paus efter ett mål av Stefan Ostojic som fintar sin gubbe och går i sidled och sen avslutar på mål från distans vilket Sverige går in i paus med.

Andra halvlek inleds med stabilt hemjobb av svenska spelare när Finland får kontringsmöjligheter som inte blir farligare än så.

En minut senare ger Sargon Abraham Sverige ledning efter förarbete av Stefan Ostojic.

Finland tar sedan över matchen utan att det blir riktigt farligt för ett försvarande Sverige som faller ner och blir lite för stillastående. Finland får till flera avslut som blockeras och som går utanför mål.

Några minuter senare så är matchbilden densamma och Sverige lyckas inte ändra på den. Marcus Gerd står för en svettig räddning där Finland missar öppet mål ett par gånger.

Sargon Abraham är nära mål på volley efter en hörnvariant i mitten av andra halvleken och spelet går fram och tillbaka.

Finland får till ett farligt anfall och i situationen efter när Sverige får en kontring så rivs Adam Stefansson ner av den finländska målvakten Antti Koivumäki som får sitt andra gula kort och blir utvisad. Sverige får spela power play.

Sverige som har ett numerärt överläge försöker att luckra upp det finska försvaret med att rulla runt bollen och det ger till slut ger resultat då Emilio Rossi kan utöka den svenska ledningen efter en fin individuell prestation.

Finland tar efteråt time out och bestämmer sig för att satsa på jokerspel för att kunna komma ikapp Sverige.

Finland rullar runt boll och skapar några chanser men Sverige försvarar sig väl mot anstormningen och håller undan. Granit Berisha kan sedan avsluta det svenska målskyttet med mål i tomt mål.

Ej speltid: Cristopher Solberg, Mathias Eteus

Sverige avslutar därmed denna landslagssäsong med en seger och en förlust mot grannlandet Finland och siffrorna från detta dubbelmöte skrivs till 3 – 6 och 5 – 2.

Facit från landslagssäsongen 15/16 är följande 5 – 4 – 5 (Vinst – Oavgjort – Förlust)