Nyförvärvet matchhjälte i derbyt – vände och vann

Söder Futsal tog emot Nacka Juniors FF på söndagseftermiddagen i Stockholmsderbyt i Vintervikshallen. Inte mer än ett 60-tal fanns på plats för att bevittna derbyt, men de som säkrats sin plats fick se en sevärd match.

Nacka Juniors Youssef Riahi tog vara på chansen och gav gästerna ledningen efter bara några sekunder i derbyt. Söder, som bara vunnit en match denna säsong, fick uppförsbacke direkt. Värre blev det i den tionde minuten, när Modaser Zekria stänker in 2-0 för gästande Nacka, som vann senaste mot Täfteå.

Två minuter före pausen kom då den psykologiskt viktiga reduceringen för hemmalaget. Som såg till att gå ut med nytt självförtroende till andra halvlek. Men snabbt grusades det, då Nackas Fabakary Sanneh sköt in 3-1 i en match som hade det mesta.

Dock vet vi ju alla att man inte ska ropa hej fören man är över bäcken. Det gamla hederliga ordspråket passar väl in här. För kort efter Sannehs mål, reducerade Söder på nytt genom Velimir Markovic. Målskytten skulle presentera sig själv strax igen, när han sköt in kvitteringen med sju minuter kvar att spela. Några nervösa minuter hann löpa innan Söder Futsals Elvir Spahovic satte avgörandes med bara sekunder kvar av derbyt. Elvir som värvades till klubben inför denna säsong.

Söder Futsal – Nacka Juniors FF 4-3 (1-2)