Berisha sänkte gamla klubben i Örebro-derbyt

Onsdagskvällens derby mellan Örebro FC och Örebro SK har många sett fram emot under en tid.

En väldigt speciell match för många, och framför allt för Senad Berisha. För bara några veckor sedan tillhörde han ÖSK Futsal, men efter en incident blev han först avstängd för att sedan gå till rivalklubben ÖFC.

Det här var därmed hans första match på andra sidan planen, och han berättade inför matchen att han tyckte att hans nya lag var något vassare.

Nog fick han rätt också. Örebro FC vann matchen med 1-0. Matchvinnare? Vem vore mer självklar än just Berisha.

Han satte dit matchens enda mål strax innan paus, med ett hårt skott längs golvet från en bra bit ute på planen.

ÖFC spelade sedan väldigt taktiskt bra under resterande delen av matchen. ÖSK däremot visade ingen direkt skärpa, och någon finess fanns inte där.

Trots försök med att ta ut målvakten under slutdelen av den andra halvleken lyckades ÖSK inte forcera ÖFC:s fina försvarsspel. Och i ärlighetens namn var nog Örebro FC närmre ett 2-0 mål än gästerna en kvittering.

1-0 slutade i alla fall matchen, och ÖFC rycker nu i toppen av den norra serien.