Målrik sista minut avgjorde mötet mellan Blåvitt och Borås

IFK Göteborg Futsal bjöd in till fest när de under lördagen skulle ta emot topplaget Borås AIK. I pausen skulle nämligen gamla Blåvittprofiler spela match, och på så sätt hoppades de även på lite extra tryck på läktaren.

Förutom tillställningen var även matchen en het historia, och den kunde ha gått precis hur som helst.

Det var gästerna Borås som tog ledningen, innan Blåvitt vände på skutan på dryga minuten. Strax innan pausvilan fick gästerna dock in en kvittering, och matchen var återigen utjämnad.

Med ungefär fem minuter ledde Borås matchen med 5-3, efter ytterligare mål från båda håll. Många trodde då att matchen var avgjord, men en rafflande sista minut satte nerv i matchen.

Med endast 50 sekunder kvar reducerade hemmalaget, varpå de även kvitterade. 5-5 alltså, med bara dryga halvminuten kvar. Det kunde helt enkelt sluta hur som helst, men Borås tog tillbaka ledningen, och hann även med sekunden kvar få in 7-5.

Segern betyder nu att Borås AIK är helt klara för slutspel, och med största sannolikhet får de IFK Uddevalla Futsal med sig. Vid seger under lördagseftermiddagen mot FC Mellerud är nämligen även Uddevalla klara.