Makalös upphämtning av Nacka Juniors

Under söndagen reste Nacka Juniors till Umeå för match mot Täfteå IK. Nacka med tolv poäng inför matchen, mot Täfteås nio.

Inledningen av matchen blev nog raka motsatsen mot vad de flesta hade kunnat tro. Det var nämligen Täfteå som omgående tog kommandot. Redan efter fyra minuters spel hade hemmalaget gått upp i en 3-0-ledning, till hemmasupportrarnas stora glädje.

Så fortsatte även halvleken, och när det var dags för paus hade Täfteå en komfortabel 6-1-ledning.

Visserligen satte hemmalaget 7-1, men sedan vände matchen totalt. Från 7-1-underläge visade Nacka Juniors prov på rejäl viljestyrka och lyckades komma ikapp till 8-8, vilket också blev slutresultatet.

Delad poäng i Umeå Energi Arena Vatten, vilket gör att Täfteå ligger på samma poäng som både sistaplacerade Linköping och Söder som ligger placeringen ovanför. Dock har Täfteå en match mer spelad.

Nacka ligger nu på 13 poäng, och kan därför inte helt avskriva sig från bottenstriden.