IFK Uddevalla tog rejäl revansch på Blåvitt – krossade fjolårsmästarna

Finalen i fjol IFK Uddevalla Futsal mot IFK Göteborg Futsal. Vi minns den som om det vore i går. Ett riktigt bra tecken på att Sveriges två bästa lag tagit sig till final. Göteborgarna drog i den matchen det längsta strået, och vann matchen med 5-4.

Under onsdagskvällen var det dags för de båda lagen att återigen mötas i Agnebergshallen i Uddevalla. Men den här gången skulle matchen bli något helt annat.

Matchen började väldigt tajt och jämn, och det var efter drygt halva den första halvleken gästerna Blåvitt som tog ledningen. Ludwig Torkelsson stod för det.

Men innan halvtidsvilan hade hemmalaget vänt på steken genom mål av Arlind Sadiru och Petrit Zhubi.

Efter pausen var det inget snack om saken. Semifinalklara IFK Uddevalla visade klass, och lyckades få in hela fem mål under den andra halvleken. Blåvitt däremot hade det riktigt jobbigt, och lyckades inte mäkta med så mycket.

Ett signifikativt resultat för ett IFK Göteborg som inte alls hittat rätt den här säsongen.