Mellerud tog full pott på Miniturnén i området kring Örebro och Västerås i helgen. Tre segrar av tre möjliga på ett dygn i division 1 Norra Götaland. Foto: Marcus Ek

För två år sedan valde FC Mellerud att slå sig samman med Skoftebyns IF från Trollhättan. Samarbetet varade bara några månader – nu möttes lagen igen i Arena Älvhögsborg.

FC Mellerud på kvalplats mötte Skoftebyn på en tredjeplats, före matchen.

Och det var hemmalaget Skoftebyn som tog ledningen efter några minuter, en tidpunkt i matcherna som Mellerud ofta tappar baklängesmål. Därefter vände nästjumbon och kunde leda derbyt i halvtid.

I den andra delen av matchen smällde Mellerud till direkt, utan pardon. Femija Selmanovic utökar Mellerud ledning till 1-3, som snabbt blev 2-3 när Krister Andersson trycker in en reducering.

Mellerud fortsatte streta emot, mot fast mark ovanför kvalstrecket, och fick 2-4. Men Skoftebyn har tyngd och kvalitet, vilket man visade i slutet av matchen. Agon Beqiri blev poängräddare åt sitt Skoftebyn när han satte 4-4 inför hemmapubliken.

Lagen delade ut ett par chanser var i slutet av matchen, där Mellerud var närmast ett segermål. En boll i stolpen samt en missad straff i slutminuten gjorde att matchen slutade rättvist med varsina poäng.

Matchfakta:

Skoftebyns IF – FC Mellerud 4-4 (1-2)

SFL Södra

Målskyttar, Skoftebyn: Arlind Beqiri, Krister Andersson, Jesper Thorsell, Agon Beqiri

Målskyttar, Mellerud: Peter Mandic, Vedat Mehmeti, Femija Selmanovic, Nevzad Dulovic

LÄS ÄVEN: ”Vi har i slutspelet att göra”

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.