JUST NU: Täfteå utslagna ur SFL

Det är nu över – för den här gången. Det står nu klart att det blir Täfteå IK som slutar sist i SFL Norra, och därmed tvingas de också lämna högstaligan.

Det hela stod klart efter 6-6 borta mot Falcao, samtidigt som bottenkollegan Söder Futsal gick och vann hemma mot KFUM Linköping.

Matchen i sig mellan Falcao och Täfteå var dock en av de absolut jämnaste historierna i årets upplaga av SFL. Trots sex mål vardera av lagen ledde aldrig något av lagen med mer än en boll.

Täfteå tog ledningen med 6-5 med dryga fem minuter kvar, men bara minuten därefter kvitterade Falcao. Dock hade inte en uddamålsseger räckt för Norrlandslaget, då Söder ändå hade tagit kvalplatsen tack vare bättre målskillnad.

Nu gäller det för Täfteå att ladda om till nästa säsong i division 1 – så kanske vi återigen får se ett Norrlandslag i högstaligan igen. Nu hoppas norrlänningarna på Jokkmokk som går in i ett SFL-kval nästa helg. Annars kommer SFL 17/18 vara utan ett lag därifrån.