GAIS krossade Fågelfors

Det var för dagen fullt i B-hallen i Oscarsgymnasiet, som Fågelfors fått söka sig till då deras hall inte uppfyller arenakraven från förbundet. Man har i Division 1 spelat på en mindre plan som man sökt dispens för men som inte blev godkänd för kval, vilket gjorde att man fick söka sig till Oskarshamn.

Bland de trehundra i publiken hade 30 GAIS-supportrar hittat till östkusten där det skulle bjudas på vacker futsal.

GAIS tog tidigt taktpinnen och ville styra spelet men Fågelfors skulle också bjuda upp till dans. Bland annat genom en underbar kvittering av hemmalagets Pontus Axelsson som dunkade in bollen på volley.

Annons: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Även andra målet för Fågelfors av Ahmad Kharma skulle vara en fin individuell prestation vilket även skulle exemplifiera en match där Fågelfors stod för publikfrieri medan GAIS var den lagmaskin Håkan Hellström måste ha tänkt på när han skrev ”Gårdakvarnar och skit”.

I andra halvleken kom snabbt fyran och femman och efter det var matchen mer eller mindre punkterade. Framför allt i de första tio minuterna skulle GAIS visa vilket futsalregister de har där de mer eller mindre spelar ut Fågelfors.

Värt att notera är att Fågelfors fick avsluta matchen med en utespelare i målet då deras målvakt Patrik Johansson ådrog sig en hjärnskakning i samband med 8-3 målet för GAIS. Något som inte bådar gott för Fågelfors i returen.

GAIS Patrik Persson om matchen:

– Det var en jämn första halvlek där Fågelfors gör två mål på fina individuella prestationer. Vi har lyckan på vår sida och vänder 1-2 till 3-2 i första halvlekens sista minut.