Tvingades tacka nej till landslaget – är inte svensk

Spartak Örebro-stjärnan Anderson Ponciano var ett stort utropstecken under SM-slutspelet. Trots att laget slutade fyra stod ändå han för två bra matcher.

Brassen har länge bott i Sverige och är på väg att skaffa sig ett svenskt medborgarskap. Men när han blev uttagen till de två landskamperna mot Finland i början på nästa vecka tvingades han tacka nej. Medborgarskapet är inte klart – vilket betyder att han ännu inte är svensk. Det rapporterar Nerikes Allehanda.

– Det är något papper som fattas, och han kommer att bli svensk medborgare snart. Vi i Spartak har trott att han varit svensk, och blev så klart glada när han blev uttagen till landslaget. Nu blir det inget spel mot Finland, men de får återkomma till hösten, säger Örebros Johan Ivhall till samma tidning.

Det är sedan tidigare klart att Örebros Dana Kuhi är uttagen till matcherna, och det verkar också bli den enda spelaren från laget.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img