Maravilla planbäst när IFK vände och vann mot Torslanda

Under söndagseftermiddagen tog IFK Uddevalla Futsal emot Torslanda IK Futsal. IFK:s andra hemmamatch den här helgen, då de under lördagen enkelt besegrade ett sargat Skövde.

Senast de här två lagen möttes vann IFK Uddevalla ganska komfortabelt. Annat skulle det bli den här gången, även om segersiffrorna till slut skrevs till 5-1.

Inledningen av matchen var en jämn historia, där Torslanda efter några minuter lyckades få utdelning. Victor Edvardsen snodde en felpass och stack på kontring, drog iväg ett skott, och lyckades sedan peta in sin egen retur.

Torslanda försvarde sedan sin ledning bra, och IFK hade svårt att få till det. Men hemmalaget gav inte upp, och underläget övergick till ledning innan signalen för pausvilan tjöt.

I den andra halvleken var det nästintill IFK för hela slanten, men Torslanda stack upp emellanåt. Framför allt genom kvicke Edvardsen.

Till slut kunde hemmalaget få in ett viktigt 3-1-mål, och det genom stormålskytten Fredrik Söderqvist.

4-1 skulle också komma, och det gjordes av matchens gigant, Hector Maravilla. Maravilla var otroligt viktig för sitt IFK i defensiven. Det var inte många passningar som passerade spelaren, som också ofta på det sättet satte igång motattacker.

Matchen slutade till slut 5-1 efter att Albert Hiseni satt spiken i kistan. IFK Uddevalla är därmed fortsatt obesegrade, och fortsatt i topp.