Gerd stängde igen när IFK Uddevalla säkrade slutspelsplatsen: ”Vi spelade uppoffrande”

Spelarna i mästarklubben IFK Uddevalla Futsal kan pusta ut. Efter lördagens seger mot Torslanda IK står det nu klart att de återigen är slutspelsklara. Men det var inte utan att de behövde kämpa.

Robert Bagger gav sitt lag ledningen på ett mycket spektakulärt sätt. På en ”hörnlobb” mötte han bollen perfekt och volleyplacerade in bollen vid det bortre krysset. Torslanda kunde dock kvittera, men därefter var det stängt i Marcus Gerds IFK-mål.

Uddevalla tog ledningen igen innan pausvilan, och 1-2 var sedan länge, länge resultatet i matchen. I den sista minuten kunde Emilio Rossi sedan avgöra med sitt 1-3 på långstraff.

– Vi hade ett uppoffrande försvarsspel där varje spelare tog de där extra meterna och extra blocken som krävs i en sådan här match. Det gör det mycket enklare för mig, kommenterar Marcus Gerd.

Målvakten stod för en rad fina parader, precis som hemmalagets dito Viktor Jansson. Men den här fajten gick bortalagets målvakt segrande ur.

– Det känns väldigt bra att kunna hjälpa laget att ta tre poäng och som också leder till att vi är slutspelsklara.

Det återstår nu två matcher för Uddevalla i seriespelet. Nästa helg väntar Borås AIK i en rafflande seriefinal. Där kan Borås vid poäng säkra seriesegern.

LÄS ÄVEN: Rossi avgjorde hetsiga matchen mot Torslanda: ”Extra skönt att sänka dem”