Söder Futsal gjorde jobbet – har allt i egna händer

Söder Futsal tog på söndagskvällen emot tabelljumbon IFK Mariefred hemma i Vintervikshallen. Strängnäs FC hade dagen innan petat ner Söder från serieledningen efter att ha besegrat Oranje FK med 11-0, så den platsen ville de återta.

Söder inleder matchen med mycket chanser men de har svårt att hitta nätet, dels för att Mariefreds målvakt Jesper Lagerström briljerar i målet, men till slut tvingas även han kapitulera efter att Miguel fått en framspelning som han förvaltar på bästa sätt. Några minuter senare gör Milovanovic mål och laget kan gå till paus med en komfortabel ledning.

I andra halvlek fortsätter hemmalaget att trumma på med mål och kan till slut vinna med 15-3. Trots  de stora siffrorna så bjöd Mariefred på kamp och hjärta men fick se sig slagna även denna gång.

LÄS ÄVEN: Blåvitt värvar förre landslagsmannen

Söder Futsal har inför sista omgången allt i egna händer. De leder serien med 20 poäng. Strängnäs FC har 19 poäng och IFK Aspudden-Tellus har 18. Söder möter Aspudden så vid seger är Södermalmsklubben seriesegrare, alternativt oavgjort förutsatt att Strängnäs tappar poäng. Det blir i vilket fall en nervkittlande slutomgång.

Matchfakta

Division 1 Södra Svealand

Söder Futsal – IFK Mariefred 15-3 (7-1)

Målskyttar, Söder: Daniel Milovanovic 5, Jeffry Nsingi Miguel 4, Niels Silkeborg Brolev 2, Niklas Jonsson 2, Benyam Seyoum, Velimir Markovic

Målskyttar, Mariefred: Kim Eriksson Harsto 2, Jonatan Eriksson

MISSA INTE: Svenska mästarna värvar svensk futsals stora fixstjärna

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img