Den norra sidan tog sista chansen att knäppa söderlagen på nosen

Ännu en riktigt härlig futsalhelg är avslutad. Allt går verkligen i ett just nu, och speciellt på Futsalmagasinets redaktion. Vi har mer att göra än någonsin, och det är fantastiskt roligt. Fortsätt tipsa oss med saker att skriva om, och personer att intervjua.

Nu kanske ni tänker att det brukar vara Tobias BW Granbergs tankar man brukar läsa så här dags på en söndag. I kväll kliver jag in och snor hans prime-time. För det är ju faktiskt först på söndagskvällen man kan summera helgen.

Nu har alla kvartsfinaler avgjorts, på både dam- och herrsidan. På damsidan tog sig IFK Göteborg, Falcao, Lindahl och IFK Åkullsjön vidare. På herrsidan Örebro FC, Nacka Juniors, Djurgården och IFK Uddevalla.

Det betyder att, på herrsidan, några riktigt starka aktörer avslutat säsongen. De lag som nu spelat färdigt för i år är Skoftebyn, IFK Göteborg, Borås AIK och Örebro SK.

Borås AIK, som öppnade årets säsong på allra bästa sätt och ville toppa sin fjolårssäsong (då finalförlust mot IFK Uddevalla), åker ut mot Djurgården. Ett Djurgården som i den sista seriematchen säkrade fjärdeplatsen i SFL Norra.

Örebro FC slog ut Skoftebyn och Nacka slog något överraskande ut IFK Göteborg.

Inför kvartsfinalerna var det många som trodde på två semifinaler med fyra söderlag. Nu blev det ett. IFK Uddevalla körde rätt och slätt över Örebro SK och tog sig välförtjänt vidare. I de övriga matcherna vann de norra lagen rättvist.

Det är inte heller bara i år snacket om att den södra serien varit mycket bättre funnits. Det har hela tiden varit där. Jag själv, som kollar på oerhört många matcher, har tyckt att den södra serien varit bättre. Det är inget jag försöker förneka, inte alls.

Lägg nu även till att förkvalet är avgjort. Där slog Hammarby ut Gais och Norrköping slog ut Malmö City. Visst, både Norrköping och Hammarby hade lika gärna kunnat vara i ett slutspel om det hade velat sig väl för de båda lagen. På den nivån var inte Gais och Malmö.

Hur som helst. Av sex dubbelmöten vann den ”norra sidan” fem.

Till nästa säsong är det dock slut på norra och södra. Då har vi en nationell serie. En rak serie med 14 lag där den slutgiltiga segraren är den som har samlat flest poäng.

De norra lagen tog därmed sin allra sista chans att knäppa oss alla på nosen. I flera år har de fått stå ut med tjatet om en söderserie som är bättre. Men de har jobbat på för det. I det tysta. Nu fick de utdelningen de längtat efter.

Jag tycker att det är fint på något sätt. Att de lagen, som också fått utstå en del kritik, får sätta punkt på den här historien. De fick det sista ordet.

Med det sagt ser jag fram emot ett par riktigt spännande semifinaler på både dam- och herrsidan, och ett fortsatt rafflande kvalspel.

Ha en fortsatt härlig kväll, och tack för att du läser Futsalmagasinet.

David Gerd
Ansvarig utgivare/chefredaktör

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img