DAVID GERD: En uppvisning från Uddevalla avslutade den här säsongen

Ladda, ladda, ladda. Jobba, jobba, jobba. Och sedan var allt helt plötsligt över. Hur snabbt gick inte den här säsongen?

Som man hade längtat till finalen. Två av Sveriges absolut bästa lag skulle ställas mot varandra i en ren och skär maktkamp. Det blev dock ganska (läs väldigt) tydligt vilket lag som var störst, då IFK Uddevalla rätt och slätt körde över Örebro. Uddevalla var URstarka, och ÖFC är inte riktigt där ännu. En mycket vacker futsaluppvisning av mästarlaget.

Men samtidigt som vi gratulerar Uddevalla, och det ska man verkligen göra, till ett nytt imponerande guld ska man inte heller glömma av att gratulera Örebro. De tog hem den norra serien, de tog sig vidare från kvartsfinal och de tog sig vidare från en semifinal.

Laget tog sig till sin första final sedan begynnelsen, och den fick man arrangera på hemmaplan, tack vare att man var det bättre rankade laget. En stor bedrift som naturligtvis försvinner lite när det blir så stora siffror i finalen. Helt plötsligt glöms det bort vad man åstadkommit fram till den stora matchen. Så grattis, IFK, till en makalös prestation! Men ett stort grattis även till ÖFC.

Futsalmagasinet var på plats i Örebro för att bevittna säsongens sista match. Vi var laddade och vi njöt av varje sekund inne i ett kokande (i alla fall till en början) Gamla Idrottshuset.

Slutsignalen som gick efter 40 spelade minuter förkunnade att Uddevalla fortsatt är störst och bäst, och det var naturligtvis stora glädjescener på den ena planhalvan som vi försökte fånga upp på bästa sätt.

Men mitt i allt guldfirande började man dock sakteligen inse, att det var det. Det var faktiskt allt – för den här gången. Där och då tog säsongen slut. Visserligen är det en landslagssamling om några veckor i Örebro, men det räknas liksom inte.

Vi har haft ett otroligt roligt år som började med Uefa Futsal Cup i Uddevalla, och som nu avslutades med en fullsatt final i Örebro. Otroligt mycket har hänt, och Futsalmagasinet har tagit enorma kliv längs vägen.

Jag vill verkligen tacka alla läsare som likt vi brinner för futsalen. Det är ni som läser som gör att vi fortsätter. Tack även till alla spelare, ledare, funktionärer, och så vidare, som vi mött under säsongens gång. Ni är underbara.

När jag blickar tillbaka på säsongen är det väl framför allt två saker som sticker ut. Nacka Juniors riktiga intåg i toppfutsalen, och Djurgårdens kvartsfinalseger mot Borås. Imponerande bedrifter båda två.

Förutom att finalen under lördagen stängde säsongen, så stängde den också någonting vi kanske vant oss vid inom futsal. Från och med nästa säsong finns där nämligen inte längre något slutspel. Nu kan man inte ”loja” fram till att slutspelet drar igång, utan nu gäller det att ligga i topp från start till mål. Kanske allra helst vid målgång, såklart… Att slutspelet en dag kommer tillbaka, det tvivlar jag dock inte en sekund på.

Vi får väldigt mycket beröm för vårt arbete, och det uppskattar vi otroligt mycket. Väldigt mycket kommer också bli bättre till nästa säsong. Vi kommer ladda om, och komma tillbaka starkare än någonsin. Precis som alla 14 SFL-lag, hoppas jag. Hur ska de annars klara en längre säsong med fler matcher?

Nåväl. Det är långt kvar tills dess och mycket kommer hinna hända.

Tack för i år!

David Gerd
Ansvarig utgivare/chefredaktör

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img