Legiec favoriten när kaptenerna i den södra serien tycker till

När serierna tog slut valde vi på futsalmagasinet att ta kontakt med kaptener eller profiler i diverse lag.

Vi ställde tre frågor. Vem man tyckte var bästa spelare, bästa lag och bästa hall att spela i. Vissa av kaptenerna fick vi tag på redan innan slutspelet medan andra fick svara på frågorna efter SM-finalen hade spelats, därför kan vissa svar ha lite tillägg.

Föga förvånande fick Kristian Legiec flest röster när våra åtta kandidater från den södra serien fick bestämma. Bästa lag blev Uddevalla och Borås AIK med fyra röster var att dela på. När det gällde bästa hall så fick Arena Älvshögsborg tre röster och därmed flest i en jämn kamp med Boråshallen och Lisebergshallen som fick två röster vardera. Nedan kan ni läsa vad spelarna hade för resonemang.

Borås AIK, Hoshiyar Solaimani, lagkapten

– Bästa spelare tycker jag är Christopher Solberg i IFK Göteborg. Mycket avgörande för laget och höjer moralen med sina otroliga räddningar. Älvhögsborg är den bästa hallen att spela i. Alltid bra mottagande och mycket publik. Bästa lag IFK Uddevalla. De har bäst trupp vilket de visade i finalen när klasspelare inte fick starta, och alla killar där är ödmjuka och jordnära vilket jag tycker om.

IFK Göteborg, Simon Chekroun, lagkapten

– Spelare: Kristian Legiec. Hans erfarenhet gör honom viktig i gruppen. Sen har han en förmåga att nästan alltid ta rätt beslut. Lag: IFK Uddevalla. Ser man till spelarmaterial är de nästintill kompletta. Arena: STIGA Sports arena i Eskilstuna är den bästa hallen i Sverige. Men eftersom den inte ingår i SFL får det bli GAIS hemmaarena, Lisebergshallen.

GAIS, Fredrik Rumin, vicekapten

– Hade det riktigt jobbigt mot Kristian Legiec, han var riktigt tung att möta! Arena var ju såklart Scandinavium mot blåvitt, annars tycker jag att Lisebergshallen är en fantastisk arena för futsal! Det lag jag tyckte var jobbigast var ju såklart serieettan Borås AIK!

LÄS ÄVEN: ÅRETS SPELARE: Mathias Etéus

Torslanda, Tobias Haglund, lagkapten

– Bästa spelaren, Kristian Legiec, betytt mest för sitt lag (Malmö). Bästa hall, Arena Älvhögsborg, Skoftebyn har de bästa arrangemangen runt matcherna. Bästa lag, Borås AIK, tabellen ljuger inte.

Fjolårets finallag fick fyra röster var i kategorin bästa lag. Foto: Krister Melin.

IFK Uddevalla, Granit Berisha, lagkapten

– Bästa spelare, Agon Beqiri, Skoftebyns IF.
En fantastisk spelare med teknik, Spelförståelse, lugn och trygg med bollen.
Bästa lag, Borås AIK även fast det har gått lite trögt dem sista matcherna så är dem ett starkt futsallag och det är alltid bra matcher när vi möts.
Bästa Arena, Boråshallen helt klart!

Skoftebyns IF, Krister Andersson, lagkapten

– Tycker Emilio Rossi har varit bästa spelaren i SFL den här säsongen. Väldigt skicklig på att slå sin gubbe men har även visat att han har ett bra spelsinne och fin passningsfot tycker jag. En spelare som vinner matcher åt sitt lag. Bästa lag hittills den här säsongen är Borås AIK tycker jag. När dem är som bäst håller dem riktigt hög klass. Hallen? -Gillar Lisebergshallen skarpt måste jag säga så det får bli den.

Malmö City, Robin Armandt, målvaktsprofil

– Bästa spelare tycker jag att Mathias Etéus är, det är en komplett futsalspelare som bidrar med mycket rutin, håller ett lugn i laget samtidigt som han har alla kvaliteter för att avgöra en match själv.
Tyckte att matchen mot Skoftebyns if var väldigt bra inramning allt från inmarsh till nationalsången osv. ( bra rymliga omklädningsrum också). När de kommer till publik så måste jag lyfta Uddevalla för dom har alltid 5-6 hundra på sina matcher det betyder väldigt mkt!! Underlaget är svårt då många hallar har mkt handbolls klister på golven men Älvshögsborg, Skoftebyns får jag nog säga isåfall. Bästa lag IFK Uddevalla.

Skövde United, Bilos Yonakhir, spelarprofil

– Bästa spelare får jag rösta blankt där. Jag har lagt fokus på eget spel så svårt att säga. Bästa arena tycker jag är Boråshallen. Bra arrangemang skön hall att spela på, och bra publik. Bästa lag är Uddevalla, de spelar en modern futsal.

Snart får ni även reda på vad kaptenerna i norr har att säga om sin serie.

KOLLA ÄVEN: Smajlovic: ”Jag har ett par erbjudanden jag måste ta ställning till”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img