IFK Uddevalla jagar Champions League-formen: ”Alla är taggade”

Den 4 juli inledde de regerande svenska mästarna IFK Uddevalla sin försäsongsträning med förberedelser inför ännu en säsong med Champions League och SFL. Redan nu till helgen gör Uddevalla säsongsdebut när laget åker ner till Fredrikssund för att delta i Nordic Cup för klubblag. För motståndet väntar FC Kemi och JB Futsal Gentoft från Finland respektive Danmark. Detta ser huvudtränaren Lalo Rojas fram emot.

– Verkligen jättespännande, jag ser fram emot att börja spela matcher nu. Vi har haft en väldigt intensiv period, inte minst med alla taktiska genomgångar, säger han till klubbens hemsida.

Han bekräftar också att det blir en stor trupp där samtliga spelare förutom tre är tillgängliga. Planen för helgen är klar.

– Fokus på dessa matcher är inte själva resultaten utan att slipa på vårt spel och så blir det en möjlighet för spelarna att visa upp sig inför uttagningen av CL-truppen.

Futsalmagasinet tog ett snack med lagets målvaktstränare, Andrés Moncada, som också ser fram emot helgen. Han beskriver stämningen i truppen som god och han bekräftar Lalo Rojas ord om att helgen blir extra viktig då spelarna ska visa att just de hör hemma i Rojas Champions League-trupp senare i augusti.

– Alla är taggade och alla vill dit. De ser fram emot detta. Alla vet att det här är en av få chanser att spela in sig i truppen. Träningar kan aldrig visa den riktiga matchformen oavsett hur matchlika övningarna är, säger Moncada som menar på att allvaret börjar nu:

– Det är klart att det finns förväntningar från Lalo. Han kommer att vilja se så många spelare som möjligt. Vi vill spika truppen till Champions League så fort som möjligt, så man kan öva lite djupare på fasta situationer och taktik inför kvalet.

Vad vet du om era motståndare?

– Lite grann, säger Moncada som känner till FC Kemi från den tiden då Jani Paananen tränade laget.

Han ser även ett ambitiöst lag som håller en bra nivå.

– Jag vet att Finlands målvaktstränare Dusan Matic spenderar mycket tid hos Kemi. Dem anlitar honom väldigt ofta för att träna och utveckla deras målvakter. Laget är fysiskt starkt och som alla finska lag så är de säkert jättetaktiska så det blir en otroligt tuff match.

Gentofte som IFK Uddevalla möter på lördagskvällen är dock ett lag som Moncada har mindre koll på. Han berättar att han efter det aktuella samtalet ska prata med en kollega som tränar Bröndby. Han medger att det inte finns så mycket scouting på Gentofte, något som även gäller flera kommande motståndare i det kommande Champions League-kvalet.

IFK Uddevalla spelar sina två matcher på lördag. Första matchen spelas klockan 11.00 mot FC Kemi. Klockan 18.00 står JB Futsal Gentofte för motståndet. Placeringsmatch spelas under söndagen.

LÄS ÄVEN: Futsaloraklet är tillbaka med ett nya tankar

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img