Nederländerna knep andraplatsen i Sveriges kvalgrupp

Det har sedan tidigare varit klart att Sverige vinner Grupp A i det preliminära EM-kvalet, efter att ha besegrat Belgien i gruppfinalen.

Några timmar efter den matchen så spelade Nederländerna och Nordirland mot varandra där en andraplats stod på spel för det förstnämda laget. Värdnationen Nordirland ville i sin tur avsluta turneringen på bästa vis.

Det holländska laget får en smakstart och kan ta ledningen efter lite mer än en minut. I övrigt så är det en matchbild där holländskorna försöker att föra spelet med mycket bredd i passningarna mot ett Nordirland som gnetar sig framåt med omställningar och skott.

Åtta minuter in i halvleken så befäster Nederländerna sin ledning, men Nordirland vill inte ge sig. En reducering kommer sedan efter att Caldwell lossat kanonen, vilket också blir halvtidsresultatet.

MISSA INTE: Se målvaktens virala mål mot Sverige

I den andra halvleken skulle det dröja nästan tio minuter innan Van Ee gör 3-1 till Nederländerna som sedan kan utöka sin ledning. McFederick kan i slutet av matchen reducera för Nordirland vilket också blir det fullständiga resultatet.

Segern innebär att Nederländerna går om Belgien på målskillnad och tar andraplatsen i gruppen.