I Champions League hejar vi på Sverige och svensk futsal

En intensiv jobbvecka är till ända. Jag har hamnat i soffan. Sjuk. Skönt ändå på något sätt att sjukdomen kom först efter, men antagligen är det väl så att man inte hunnit tillåta sig att bli sjuk förrän nu. Allt har gått i ett och nu när man landat igen kommer allt på en och samma gång.

Det blev till slut succé för IFK Uddevalla Futsal. Tre segrar av tre möjliga, där den avslutande segern mot Leo såklart väger tyngst. I mer än en hel halvlek lyckades Uddevalla försvara sig och hålla tätt mot ett riktigt, riktigt vasst motstånd. 2-1 som slutresultatet blev stod sig från strax innan paus hela vägen in i mål.

Futsalmagasinet har varit på plats under hela Champions League-veckan och stått för sändningarna. Jag har till min hjälp haft både Joakim Berggren och Petrit Zhubi uppe i kommentatorsbåset, och nere i studion har Lalo Rojas och Petrit Zhubi stått för expertisen. Tack till er, och naturligtvis även ett stort tack till spelare och ledare som ställt upp på intervjuer i sändningen. Krister Melin, Petter Bruce och fotograf Markus Alexandersson har jobbat hårt under veckan och är hjältarna bakom det ni fått på webben.

Intresset för sändningarna, som i mina ögon blev mer än godkända, var relativt svalt sett till att det ändå är Champions League. Oavsett vilket svenskt lag som representerar Sveriges färger i Europa så borde det finnas ett intresse bland alla som beskriver sig själva som futsalfantaster. Inte minst spelare och ledare i övriga SFL-lag…

I all hast när jag sprang upp och ned mellan golvet och kommentatorsplatsen hann jag se lite olika representanter från svensk futsal. Bland annat förbundsmänniskor, Sef:s Lasse Ternström och ett antal SFL-tränare. Viktigt och bra, även om Sef-mötet i Uddevalla nog gjorde sitt förstås.

Vi måste hjälpas åt. Det är klart att det ska finnas rivalitet mellan Sveriges klubbar, för vad vore en sport utan det? Men jag tycker ändå att, i det här fallet IFK Uddevalla, representerar Sverige när det spelas Champions League. Oavsett vilket lag som tar SM-guld, och det är ju faktiskt bara ett lag per år, så måste vi heja fram det laget i Champions League. Det är så viktigt för svensk futsal nu och i framtiden att våra lag presterar i Europa.

Därför gläder det mig att se tweets och kommentarer från spelare och ledare runtom i futsal-Sverige tillhörande andra föreningar som uttrycker sitt stöd för vår svenska representant, som i det här fallet var IFK Uddevalla Futsal. Nästa år kanske det är ett Örebrolag, Göteborgslag eller varför inte någon tungviktare från Stockholm? Oavsett vilket lag det är så behöver svensk futsal svenska framgångar i Champions League.

I det fallet tycker jag, för sportens skull, att det är så förbannat fint att heja och stötta ens i vanliga fall kanske allra största konkurrent. För Sverige – och för svensk futsal.

Ha nu en underbar vecka!

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img