IFK Uddevallas premiärmotståndare: Italienska mästaren

Under natten till onsdagen landade IFK Uddevalla Futsal på Cypern. Redan på onsdagseftermiddagen är det dags för den första matchen i Champions Leagues fortsättning, main round.

Motståndet står italienska mästaren A&S Pescara för, som ses som den stora favoriten att ta hem grupp 5. Men till skillnad från IFK Uddevalla Futsal är det här klubbens debut i Champions League.

Tidningen Bohusläningen är på plats på Cypern, och har pratat med lagets lagkapten, den 29-årige brasilianaren Murilo Ferreira. Han berättar om klubben som storsatsar, och en klubb som trots sin orutin i Champions League-sammanhang har sex italienska landslagsspelare och fyra spelare med Champions League-guld på meritlistan.

LÄS OCKSÅ: Mergim Berisha redo: ”Vi är hungriga”

Ferreira är dock en av få som varit i klubben under en längre tid. Brassen kom till Italien för tolv år sedan och har varit med och klättrat i seriesystemet med Pescara från tredjedivisionen.

– Vi har velat spela i Champions league länge, det har varit vårt mål och nu ska det äntligen bli av. Jag är så glad, säger han till Bohusläningen.

Klockan 16.00 spelas premiärmatchen mot IFK Uddevalla Futsal. Ett motstånd han inte vet mycket om.

– Vi vet inte så mycket. Ett fysiskt starkt lag som vunnit ofta på hemmaplan och i Preliminary round för att komma hit.

LÄS ÄVEN: Succéspelaren Mido vill fortsätta prestera

Trots debut i turneringen för klubben finns det alltså ganska mycket rutin i truppen, och därmed siktar man högt.

– Det viktigaste är att vinna den här gruppen. Vi tar det steg för steg och koncentrerar oss på de närmaste matcherna, säger Ferreira som ser fram emot premiärmatchen:

– En ovanlig match för klubben, den första i Champions League. Det blir svårt att möta Uddevalla oavsett om det inte kommer mycket folk och kollar. Vi tänker bara på matchen just nu, avslutar han.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img