Borås AIK ångar på – storseger i västderbyt

0
Foto: David Gerd

Publiken som befann sig i Boråshallen denna mörka novemberdag hade verkligen gjort rätt val att spendera sin påbörjade helg i en varm hall med sevärd futsal där det var västderby. Laget från storstaden, IFK Göteborg, kom till matchen med en poäng på två matcher.

Det var en otroligt intensiv inledning av denna match där det var många chanser åt båda håll. Om man blinkade för länge under de inledande minuterna i matchen så kunde man mycket väl ha missat en målchans.

Blåvitt ställde upp med en rutinerad femma med några landslagsspelare. En av landslagsspelarna, Nima Kadivar, tappade boll och Ricky Lundberg var het, stack på kontring och spelade fram sin lagkompis Henrik Svedberg till 1-0. Minuten senare var det IFK som hade vassa lägen men Baik skulle utöka ledningen genom en klassisk tåpaj signerat Edin Filipovic.

REKOMMENDERAT: Studio FM avsnitt 3 med Per Lunnebjer och Petter Florentin

Västderbyt hade bara börjat men målkalaset hade inte tagit slut för hemmalaget. Efter åtta minuters spel gör Wahid Jahid 3-0. Åtta minuter efter så får äntligen bortalaget utdelning för sitt slit och antal chanser mot mål när den förre landslagsspelaren Mathias Etéus, som ikväll gjorde comeback, satte dit reduceringsmålet. 3–1 stod sig därefter till pausvilan.

Den andra halvleken sparkade också igång med offensiva krafter fram och tillbaka. Trots tidigt underläge i matchen så såg man på Blåvittspelarna att de hade rätt inställning till matchen och ville ha mer. Men det var inte Göteborgs kväll ikväll. Borås AIK ville inte för den delen heller sluta göra mål och 4–1 kom i början av den andra halvleken genom Mergim Shala. Blåvitts nummer 9 gjorde en fin comeback idag när han reducerade ytterligare en gång till resultatet 4–2.

LÄS OCKSÅ: ÖSK tog ny seger borta mot KFUM Linköping

Självförtroendet och underhållningen skulle fortsätta för de rödklädda när Mergim Shala gjorde sitt andra mål för kvällen och det gjorde även Henrik Svedberg till 6–2. Borås ångade på och presterade på hög nivå och gjorde även 7–2 som blev slutresultatet genom Ricky Lundberg. Blåvitt får därmed knyta nävarna och jaga första vinsten i kommande omgång medan Borås AIK går obesegrat med full pott efter tre omgångar. 

Matchfakta  

SFL

Borås AIK – IFK Göteborg 7–2 (3–1)

Målskyttar,  BAIK: Mergin Shala 2, Henrik Svedberg 2, Edin Filipovic, Wahid Jahid, Ricky Lundberg

Målskyttar, IFK: Mathias Etéus 2