Tränaren efter succéhelgen: ”Fått tillbaka energin i laget”

Djurgården har haft en inledning där prestationerna har gett laget blandade resultat. Inför helgen som nyligen avslutades hade åtta poäng spelats in på sex matcher.

Nu har blåränderna helt plötsligt 14 poäng och bra häng på topplagen. Det tack vare en riktig succéhelg på västkusten. Först besegrades Torslanda under lördagen, sedan IFK Göteborg Futsal på söndagen.

– Det kändes otroligt skönt. Det var det vi såklart hade som målsättning och planerade för. Sedan så kände vi väl att det som talade emot oss kring att det här skulle gå hela vägen var att tuppen var lite tunn numerärt. Vi lämnade många hemma som inte kunde medverka av olika själ. Av de som åkte med var bara sex-sju helt friska, säger huvudtränaren David Bergqvist till Futsalmagasinet och utvecklar:

– Det som framför allt kändes skönt var att vi fått tillbaka energin i laget som vi kanske saknat innan. Sedan såklart även att matchplanen och analysen av motståndaren satt och likaså de taktiska detaljerna.

MISSA INTE: Eurosport nöjda med premiärsändningen: ”Bra siffror”

Vad tycker du om era insatser totalt sett under två matcher?

– Helt okej. Stabilt. Men i båda matcherna har vi perioder där vi slarvar och bjuder in motståndarna. Mot Torslanda går vi ifrån matchplanen lite och det skapar momentum för dem, och i matchen mot Göteborg fokuserade vi också på fel saker under perioder.

Att spela två matcher på en helg är såklart väldigt krävande fysiskt – och speciellt om det redan är ett stukat manskap. Men att tillbringa en hel helg tillsammans stärker också lagkänslan oerhört mycket.

– Absolut, verkligen. Rent lagmässigt är det jättetrevligt och roligt och spelare som inte kunde spela ville också åka med då vi har så trevligt tillsammans.

Bergqvists tankar har dock redan lämnat hallarna i Göteborg. På söndag väntar årets första derby mot Hammarby. En tillställning som alltid blir speciell.

– Det blir extra spännande med tanke på läget i tabellen och att matchen sänds via Eurosport. Det ska bli en väldigt rolig fajt och jag hoppas att många kommer till hallen.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img