Torslanda-keepern om frånvaron från futsalen: ”Sporten har misskötts”

0

Målvakten Andreas Bertilsson är en rutinerad pjäs inom den svenska futsalen. Han har vaktat målet för Torslanda, tidigare Avenyn United FC, otaliga minuter och även blivit framröstad som årets spelare på sajten futsal.se. 

LÄS OCKSÅ: Svettigt för Bertilsson mot Hammarby

Men under den senaste tiden har man inte sett så mycket av Bertilsson. Och orsaken till det är att han helt enkelt lagt futsalen åt sidan. Han upplever att den sport som egentligen ligger honom så varmt om hjärtat har misskötts.

– Jag har haft en väldigt stor brist på motivation för futsal i allmänhet. Sporten har inte skötts så bra, och då tappar man väldigt mycket och man förstår väl inte riktigt varför man gör det här utan att få ut något av det, säger Andreas Bertilsson till Futsalmagasinet och utvecklar sina tankar: 

– Först och främst så fortsätter man ge sina kompisar jobb inom förbundet, och att ingen skriver eller ifrågasätter detta är helt sjukt enligt mig. För det andra så har man i landslaget under flera år predikat om att vi bara ska ha med spelare som satsar på futsalen, men helt plötsligt så gäller inte de reglerna längre tydligen. Det är helt otroligt att ingen reagerar. Det här är det viktigaste året i SFL:s historia och man håller på så här. Jag tycker det hela sköts mer som en klubb än som ett landslag.

LÄS ÄVEN: Bragdvändning av HBK mot serieledaren: ”Alla hade rätt inställning”

Bertilsson har dock synts till under några matcher för Torslanda den här säsongen, och samtidigt hintar han om att det troligtvis blir fler matcher under den närmaste tiden.

– Kompisarna har varit på mig, och jag ställer upp för deras skull. Men jag kommer nog vara med lite mer framöver, absolut.

Har suget börjat komma igen?

– Lite så, och så för att träna inför fotbollen kanske. Hålla igång kroppen, skrattar han.