17-åring debuterar för Djurgården: ”Knappt en fyra är skadefri”

0
Foto: Nobbes Djurgårdsbilder

Djurgården reser under lördagen västerut för match borta mot Borås AIK. Ett möte de har god minnen ifrån sedan fjolårssäsongen. Stockholmarna slog nämligen lite överraskande ut Borås i kvartsfinalen.

LÄS ÄVEN: Därför lades VM-kvalet i Alingsås

Men nu är det helt andra förutsättningar och en ny säsong. Djurgården dras med många skador, och det har påverkat lagets prestationer det senaste, menar huvudtränaren David Bergqvist.

– Vi har varit inne i en liten negativ spiral, med otroligt många skador, sjukdomar och olika typer av skavanker. Just nu är det knappt en fyra som är helt skadefri, säger han i en kommentar till lagets hemsida och fortsätter:

– Men ljuset i tunneln är runt hörnet, och från nu kommer det bara se ljusare ut. Dessutom har vi tagit in två nya spelare till i truppen, och vi kommer lyfta in ytterligare några spelare till.

Se också: Här hittar du bonus hos Bet365

Med i lördagens trupp återfinns en debutant. 17-årige Samuel Uddenberg Edgren, som fanns med i P19-landslaget när de spelade sina historiska första landskamper.

– Samuel är ett stort framtidsnamn inom svensk futsal och jag skulle verkligen rekommendera att se honom spela idag, avslutar Bergqvist.