Rojas efter seriesegern: ”Vi vill gå längre än förra året”

0

IFK Uddevalla Dam står som klara seriesegrare i RFL Södra Götaland med en omgång kvar. Efter ett lyckat seriespel blickar nu huvudtränare Lalo Rojas mot slutspel.

I och med lördagens kryss mot Hittarps IK, är Uddevalla klara för kvartsfinal. Lalo Rojas är nöjd med lagets prestationer hittills.

– Det har varit ett spännande seriespel. Vi har lite delmål vi börjat uppnå, och ett nytt spelsätt som börjar sätta sig under säsongen. Matcherna har varit viktiga för oss, och vårt spel har börjat ge resultat.

Vad är ni mest nöjda med? Och hur kan ni bli ännu bättre?

– Vårt försvarsspel har satt sig väldigt bra, och är svårt att komma igenom. Vi har jobbat mycket med det på träningarna. Framåt behöver vi få lite mer fantasi i vårt anfallsspel.

Är det någon speciell spelare som stuckit ut?

– Flera stycken. Vi har en tjej som har börjat i år, och har blivit väldigt viktig för oss. Det är Jennifer Johansson, som har utvecklats jättemycket.

På frågan om Johansson är ett framtida ämne för landslaget är Rojas desto mer förtegen.

– Det är inte jag som avgör det. Hon har en enorm utvecklingskurva, så där finns absolut potential.

Det tidigare utlandsproffset, Nanna Jansson, anslöt till Uddevalla mitt i säsongen. Hon gjorde mål i sin debut, och här tror Rojas att det finns mer att hämta.

– Om hon kommer in i det ordentligt kan hon absolut påverka vårt spel. Hon har inte fått så många chanser än, och hon har en del detaljer kvar att jobba på.

Vad är målet med säsongen nu när ni tagit er till kvartsfinal?

– Vårt mål är att komma något steg längre än förra året, då vi gick till kvartsfinal. Vi är mer redo detta år. Med lite stolpe-in kan vi kanske utmana om guldet.

Vilka som väntar för Uddevalla i kvartsfinalen återstår att se. Rojas väljer dock att lägga fokus på det egna laget.

– Vi har inte så mycket koll på de andra serierna. Vill man gå hela vägen måste man slå alla, oavsett vem som står på den andra sidan planen.