Asp fick göra oväntad comeback: ”Var ombytt ifall att”

0
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

IFK Göteborg Futsals Anton Lundqvist fanns med i laguppställningen till derbymatchen mot Torslanda, men kom inte till spel på grund av en skada. När sedan Felix Ryberg såg det röda kortet i den andra halvleken och Mohammed Omeirat kände sig krasslig fick rutinerade Nicklas Asp ta av sig överdragskläderna.

Det blev, oplanerat, comeback på planen för Nicklas Asp, som under den senaste tiden enbart agerat tränare. Senast han spelade för sitt lag var i början på december mot Strängnäs, och i den matchen skadade han sig vilket har gjort att han inte kunnat spela fram tills nu.

LÄS OCKSÅ: Storformen fortsätter för Blåvitt: ”Tittar uppåt i tabellen nu”

Det var till den andra halvleken som han hoppade in i spelet.

– Planen var inte att jag skulle spela idag men jag var ombytt. Jag är verkligen inte i form för att spela futsal ännu. Men jag var ombytt ifall det skulle krävas. Och sedan så fick vi Anton skadad innan matchen, Felix blev utvisad och ”Momo” Omeirat kände sig lite krasslig så jag var tvungen och dra av mig överdragskläderna och spela.

Hur kändes det att spela, med tanke på matchbilden och att du även coachade laget?

– Det blir lite förvirrat när man måste gå in och spela när man inte har planerat det. Vi försvarade oss rätt mycket och det passar mig mer än att anfalla. Jag fick spela med huvudet när man inte kan göra det med kroppen längre, vara rutinerad helt enkelt.

Derbymatchen blev något alldeles extra, och det var IFK Göteborg Futsal som kunde gå segrande ur striden efter ett sent avgörande.