Norrköping säkrade viktiga poäng

Norrköping föll tungt senast mot Hammarby. Under söndagen tog man emot redan nedflyttningsklara Halmstads BK – och tog revansch. Det blev en välspelad match men där målkalaset uteblev. En viktig seger för Norrköping med 2–0 som därmed sätter press på lagen under sig.

Publiken i mässhallen fick under söndagen se en mållös första halvlek mellan hemmalaget Norrköping FK och gästande Halmtstads BK. Trots en mållös halvlek så var det en välspelad första halvlek där man fick se hemmalaget Norrköping styra och ställa för det mesta. Man ägde bollen mestadels och skapade de hetaste målchanserna i den första halvelen med bland annat flertalet ramträffar. Ett resultat som bortalaget Halmstads BK borde ha varit nöjda med och det ska man tacka sin målvakt Daniel Lindell för. Lindell stod för flertal avgörande räddningar och höll kvar sitt lag i matchen.

Även den andra halvleken fortsatte precis som den första halvleken gjorde. Ett hemmalag som fick spela anfallsspel gång på gång mot ett lågt försvarade Halmstads BK utan att lyckas kunna överlista Daniel Lindell i Halmstads mål som storspelade gång på gång. Men till slut skulle Johan Roxström och Norrköping hitta nätet bakom en storspelande Lindell i målet. Målet kom tre minuter från slutet och hemmalaget Norrköping hann även göra 2-0 innan slutsignalen gick i mässhallen genom Esat Jashari.

En efterlängtad seger för hemmalaget Norrköping. I och med dagens seger så tar man ett kliv upp i tabellen och har nu fyra poäng ner till Strängnäs med en match mer spelad. Strängnäs ligger förtillfället på den sista nedflyttningsplatsen och möter topplaget Hammarby IF FF på bortaplan ikväll.

Matchfakta

SFL

Norrköping FK – Halmstads BK 2- 0 (0-0)

Målskyttar, Norrköping: Johan Roxström, Esat Jashari

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img