Gorgis lägger skorna på hyllan – tackas av mot Bajen: ”Blandade känslor”

Basel Gorgis, 35, är en av förgrundsfigurerna i Örebro FC och har varit med sedan starten. Nu väljer han att lägga skorna på hyllan och i söndagskvällens möte med Hammarby kommer han tackas av framför hemmapubliken.

– Det är väl ett beslut som vuxit fram med tiden. Det har att göra med att jag driver egna företag, har två barn och spelar fotboll utöver det. Det gick inte att kombinera alltihop och göra det bra. Det känns inte rättvist mot varken lagkamrater eller mig själv att göra på det sättet, berättar Basel Gorgis för Futsalmagasinet.

Tillsammans med Christoffer Skoog var han med och startade upp projektet ÖFC för ett antal år sedan. Idag är de ett av Sveriges främsta lag.

– Det har varit en fantastisk resa vi gjort, från kompisgäng med mig och Skoog till där vi är idag. Till att ha blivit det näst bästa laget i Sverige.

Mötet med Bajen under söndagskvällen blir ett speciellt sådant. Utöver att det är kamp om viktiga poäng i jakten på topplaceringar, kommer Gorgis att tackas av för sina tjänster på planen.

– Det är väldigt blandade känslor kring det här, jag kommer verkligen sakna futsalen. Jag lär komma dit och köra något träningspass nästa säsong, men jag kommer inte spela mer. Jag är dock fortsatt med i styrelsen i futsalen, så jag släpper det inte helt, säger han och fortsätter:

– Det är kul att klubben visar uppskattning för det man gjort, så det ska bli skoj att bli avtackad hemma mot Bajen.

Odds: Örebro FC–Hammarby
1: 2.00 X: 4.50 2: 2.45
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

ÖFC ligger för närvarande trea på 48 poäng. Hammarby ligger tvåa med ett poäng mer. Seger för ÖFC gör därmed att man går upp på en andraplats.

– Det känns bra inför matchen, men Hammarby är ett väldigt bra lag. Ska jag vara ärlig är Bajen Sveriges bästa futsallag när de når sin högstanivå. Uddevalla är jämnare och förtjänar guldet, men hittar Bajen sin toppnivå håller de högsta klass.

Vad tror du om matchen?

– Det brukar bli väldigt tajta matcher, och det är väldigt många vinnarskallar i bägge lagen. Dessutom är det mycket prestige och det brukar hetta till, vilket är roligt så länge det inte går till överdrift. Men jag tror att vi drar det längsta strået och vinner matchen.

Örebro FC–Hammarby IF FF startar 17.00 i Gamla Idrottshuset.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img