Kul med en avgörande sista omgång – här är alla förutsättningar

Det återstår nu bara drygt ett dygn av den här historiskt långa SFL-säsongen som sparkades igång i mitten oktober. Men visst har den ändå passerat alldeles för snabbt? Hur har vi klarat av att säga hej då redan första helgen i mars tidigare år?

25 omgångar har spelats. En återstår. En omgång som faktiskt ska ge oss de svaren vi sökt efter ända sedan i höstas. Vi kommer äntligen att få reda på vilket lag som vinner SM-guld, och vi kommer dessutom få den trio som tyvärr ska lämna högstaligan helt spikad.

Vem kunde ana detta? Vem kunde ana att vi faktiskt, trots den alltså historiskt långa säsong som dessutom skulle spelas utan slutspel, skulle få ett avgörande i den allra sista omgången? Inte jag i alla fall. Visst, inget lag kan jogga hem en sådan här lång serie, men nog kände man att det faktiskt fanns risk för en sömning sista omgång. Istället blir det alltså tvärtom.

Det är väl kanske det som är det bästa med idrotter som futsal i allmänhet och just den här säsongens SFL-upplaga i synnerhet. Att det är så förbannat oförutsägbart.

Förutsättningarna inför söndagens avgörande guldstrid ser ut som följer:

IFK Uddevalla leder serien med 53 inspelade poäng. Bakom skuggar Hammarby med 52 poäng. Det är bara de två lagen som har möjligheten på guldet. Uddevalla ställs mot Norrköping på bortaplan medan Hammarby tar emot Torslanda i ett kokande Eriksdalshallen. Vinner Uddevalla spelar det ingen roll hur Bajens match slutar. Tappar Uddevalla poäng och Bajen vinner, då blir det guldfest i Stockholm.

Skulle Uddevalla förlora med fyra mål eller färre och Hammarby spela oavgjort vinner det förstnämnda laget på fler gjorda mål alternativt bättre målskillnad. Skulle Uddevalla förlora med fler än fyra mål och Bajen spela oavgjort blir det guld i Bajenland. Seger är troligen därmed Hammarbys enda chans.

MVOFGMIM+/-P
1IFK Uddevalla Futsal251726116754153
2Hammarby IF FF Futsal25164599623752

Det är upplagt för en rysarkväll imorgon. Lita på det.

Lika spännande är det i botten. Halmstads BK och KFUM Linköping har vi redan tackat av. Men vilket som blir det tredje laget att få lämna SFL är helt öppet mellan Strängnäs (möter ÖFC hemma), ÖSK (möter Linköping hemma) och Norrköping (möter guldjagande IFK Uddevalla hemma). Strängnäs innehar nedflyttningsplatsen just nu med sina 28 poäng. På samma poäng ligger Örebro SK men med bra mycket bättre målskillnad. En poäng mer (29) har Norrköping med samma målskillnad som Strängnäs.

MVOFGMIM+/-P
10Norrköping Futsal Klubb25921485107-2229
11Örebro SK Futsalklubb25841397104-728
12Strängnäs Futsal Club259115117139-2228

175 matcher har spelats så här långt (och faktum är att Futsalmagasinet rapporterat om samtliga) och nu ska vi ta det här i mål med de återstående sju matcherna. Det ska bli en otroligt rolig och hektisk söndag att bevaka, och undertecknad reser till Norrköping. Det hade även varit roligt att vara i Eriksdalshallen på den förmodade publikfesten, men jag går efter samma princip som SvFF kring prisutdelning och pokal. Det lag som leder serien efter näst sista omgången är åtminstone ”det troliga” laget att vinna serien. Därför befinner jag mig i Norrköping.

Förresten. Jag hoppas inte ni har missat min intervju med målvaktsprofilen Christopher Solberg, som lägger handskarna på hyllan efter det avslutande mötet med Borås AIK under söndagen. Jag förstår hans beslut till 100 procent, och önskar honom all lycka. Men futsal-Sverige tappar en härlig spelare och person.

Intervjun med Solberg läser ni här!

Jag hoppas verkligen att samtliga tar sig ut till arenorna söndag eftermiddag. Det är faktiskt sista chansen att se SFL-futsal på ett bra tag.

Ha en härlig lördagkväll!

David Gerd
Ansvarig utgivare/chefredaktör Futsalmagasinet

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img