Foto: David Gerd

Efter förra helgens bragdartade seger mot IFK Uddevalla Futsal hade hemmalaget Strängnäs FC allt att spela för i den avslutande omgången av SFL. Inför matchen mot Örebro FC saknades Rinor Nushi efter förra helgens utvisning, vilket bäddade för att andra tongivande spelare skulle kliva fram i kampen om nytt SFL-kontrakt.

I mitten av den första halvleken visade lagkaptenen Sebastian Nygårds vägen när han gav hemmalaget ledningen. Bara minuten senare skulle åskådarna i Thomashallen återigen få jubla när skyttekungen Adnan Cirak satte sitt första mål för eftermiddagen.

Gästerna försökte i ren desperation att väcka liv i anfallsspelet genom att använda sig av jokerspel, men istället för en reducering utökade Ahmed Ibrahim Mustafa Strängnäs ledning när han från egen planhalva pricksköt in bollen i det tomma målet.

Med blott 13 sekunder kvar av den första akten spräcktes Richard Larssons målnolla när ÖFC-stjärnan Senad Berisha utnyttjade ett bolltapp från hemmalaget på bästa sätt.

Fem minuter in i den andra halvleken var det dock dags för skyttekungen Cirak att hitta nätet igen, men hemmalaget var långt ifrån klara där. Av bara farten satte Muzaffer Arpacik 5-1 och Martin Alejandro Claro 6-1 innan Sebastian Nygårds satte sitt andra mål för eftermiddagen som betydde 7-1.

Adnan Cirak hann sätta sitt 39:e mål för säsongen innan gästerna reducerade två gånger om genom Paul Balkstedt och Senad Berisha.

Strängnäs vann matchen med slutsiffrorna 8-3 samtidigt som bottenkollegorna Norrköping SK förlorade hemma mot IFK Uddevalla med 3-4. Det betyder att Norrköping blir det tredje laget att degraderas från SFL tillsammans med redan nedflyttningsklara KFUM Linköping och Halmstad BK.

Matchfakta

SFL

Strängnäs FC – Örebro FC 8–3 (3–1)

Målen, Strängnäs: Adnan Cirak 3, Sebastian Nygårds 2, Ahmed Ibrahim Mustafa, Muzaffer Arpacik, Martin Alejandro Claro

Målen, Örebro: Senad Berisha 2, Paul Balkstedt

KOMMENTERA GÄRNA

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.