Strängnäs säkrade kontraktet efter klar seger

Efter förra helgens bragdartade seger mot IFK Uddevalla Futsal hade hemmalaget Strängnäs FC allt att spela för i den avslutande omgången av SFL. Inför matchen mot Örebro FC saknades Rinor Nushi efter förra helgens utvisning, vilket bäddade för att andra tongivande spelare skulle kliva fram i kampen om nytt SFL-kontrakt.

I mitten av den första halvleken visade lagkaptenen Sebastian Nygårds vägen när han gav hemmalaget ledningen. Bara minuten senare skulle åskådarna i Thomashallen återigen få jubla när skyttekungen Adnan Cirak satte sitt första mål för eftermiddagen.

Gästerna försökte i ren desperation att väcka liv i anfallsspelet genom att använda sig av jokerspel, men istället för en reducering utökade Ahmed Ibrahim Mustafa Strängnäs ledning när han från egen planhalva pricksköt in bollen i det tomma målet.

Med blott 13 sekunder kvar av den första akten spräcktes Richard Larssons målnolla när ÖFC-stjärnan Senad Berisha utnyttjade ett bolltapp från hemmalaget på bästa sätt.

Fem minuter in i den andra halvleken var det dock dags för skyttekungen Cirak att hitta nätet igen, men hemmalaget var långt ifrån klara där. Av bara farten satte Muzaffer Arpacik 5-1 och Martin Alejandro Claro 6-1 innan Sebastian Nygårds satte sitt andra mål för eftermiddagen som betydde 7-1.

Adnan Cirak hann sätta sitt 39:e mål för säsongen innan gästerna reducerade två gånger om genom Paul Balkstedt och Senad Berisha.

Strängnäs vann matchen med slutsiffrorna 8-3 samtidigt som bottenkollegorna Norrköping SK förlorade hemma mot IFK Uddevalla med 3-4. Det betyder att Norrköping blir det tredje laget att degraderas från SFL tillsammans med redan nedflyttningsklara KFUM Linköping och Halmstad BK.

Matchfakta

SFL

Strängnäs FC – Örebro FC 8–3 (3–1)

Målen, Strängnäs: Adnan Cirak 3, Sebastian Nygårds 2, Ahmed Ibrahim Mustafa, Muzaffer Arpacik, Martin Alejandro Claro

Målen, Örebro: Senad Berisha 2, Paul Balkstedt

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img