DAVID GERD: Galan till trots – han är årets spelare i mina ögon

Under lördagskvällen var undertecknad på plats i Göteborg för SFL:s första futsalgala, arrangerad av Svensk Elitfotboll med Lasse Ternström i spetsen. Det var en fantastiskt lyckad kväll och det var tydligt att man inte snålat när det gällde att uppmärksamma insatserna från säsongen.

Det delades ut en mängd priser, vilket du kan läsa mer om här, och bland annat valde man att prisa en eldsjäl i varje förening istället för en i hela ligan. Ett mycket smart och uppskattat drag som förhoppningsvis gör att dessa människor fortsätter kämpa. Något som trots allt är minst lika viktigt som att spelarna presterar på planen.

Roffe Helander utsågs till årets eldsjäl i ÖSK. Så jävla fint.

Jag själv fick något oförberett hoppa in och dela ut pris till säsongens bästa domare. Grattis Haris Kurovac till det priset, och tack till alla domare för i år. Det har varit ett speciellt år och det har svingats hit och dit, men trots allt gör ni SFL möjlig. Ladda om, och så kör vi igen till hösten!

Flertalet spelare prisades, bland annat till SFL:s All Star Team. Där har alltså alla klubbar fått göra sitt val av spelare på varje position, med undantag att man inte får välja någon i sitt eget lag. Dessutom prisades Adnan Cirak helt välförtjänt till årets skyttekung. Där fanns det väl egentligen ingen rimlig konkurrens. 39 på 26 omgångar är imponerande.

Kvällen var otroligt trevlig, och det var speciellt att ha alla de människorna man stöter på runtom i Sverige i hallarna under ett och samma tak. Flertalet intressanta samtal utbyttes och diskussioner om både det ena och det andra hade svårt att avslutas. Precis så det ska vara en sådan kväll.

Stort grattis, vill jag säga till alla pristagare den här kvällen. Även till Lasse Ternström som säkerligen sov gott natten till söndag efter en sådan pangkväll.

Det finns dock en spelare som jag tycker ”glöms” bort i det här. Det fanns inget pris som årets spelare, men om det hade funnits det finns det i mina ögon en solklar vinnare. Även om jag sett otroligt många duktiga lirare kliva fram rejält i år, så är det en spelare som verkligen varit genomgående bra.

Därför räcker jag härmed över, om än i textformat, priset som årets spelare från Futsalmagasinet till dig, Nima Kadivar. Du har gjort en helt enastående säsong och har utan tvekan varit en enorm faktor till att Blåvitt rest sig från botten och faktiskt landade en imponerande sjundeplats till slut. 27 mål blev det totalt, vilket är en ruskigt stark siffra, och därmed en andraplats i skytteligan.

Antalet minuter på plan per match ska vi väl inte ens diskutera. Det är uppenbart hur mycket du kämpat för ditt lag den här säsongen. Dessutom har du en plats i herrlandslagets trupp som nu bör vara än mer ingjuten, och du presterade mycket väl under VM-kvalet i Alingsås.

Nima Kadivar. För mig är du årets spelare i SFL.


Tack för i år alla inblandade. Satan vad roligt, även om det har varit extremt krävande för oss alla, vi haft den här säsongen. Nu ska det bli skönt med lite ledighet, även om det dröjer några veckor till. Först blir det lite fokus på landslaget.

Trevlig söndag!

David Gerd
Ansvarig utgivare/chefredaktör Futsalmagasinet

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img