Blåvitt kan plocka Uddevalla-spelarna: ”Många intressanta”

0
Petrit Zhubi, Emilio Rossi och Fehim Smajlovic. Foto: David Gerd

Just nu sker en spelarflykt hos regerande svenska mästaren IFK Uddevalla Futsal. Flertalet av de spelare som än så länge lämnat klubben rör sig en del i Göteborg – vilket därmed öppnar upp för starka nyförvärv i IFK Göteborg Futsal.
– Vi för inte diskussioner med något nyförvärv just nu, menar dock Blåvitts tränare Nicklas Asp på.

Emilio Rossi bor idag i Göteborg. Fehim Smajlovic är på väg att flytta dit. Petrit Zhubi spelar fotboll i Göteborg. Alla de tre är landslagsspelare, och alla tre står just nu utan klubbadress. Därmed lär inte IFK Göteborg Futsal vara ett helt otänkbart alternativ för spelarna som dessutom har Blåvitts tränare Nicklas Asp i landslaget.

– Vi har inte varit på någon av dem. Vi jobbar just nu med att få klart grundtruppen, och då är det de spelare som tillhört laget under föregående säsong. När vi väl satt dem och vet vilken trupp vi har kvar från föregående år, då jag är jag väldigt nöjd med den, då kommer vi titta på eventuella förändringar, säger Asp till Futsalmagasinet och lägger till:

– Det pågår inga diskussioner med nyförvärv i dagsläget.

IFK Göteborg Futsals tränare Nicklas Asp. Foto: Bildbyrån

Men det är intressanta namn för er?

– Det är klart, det finns många intressanta spelare som eventuellt kommer ut på marknaden om man säger så. Men det finns inget konkret än så länge. Får vi möjligheten är det klart vi kan tänka oss att plocka in landslagsspelare.

LÄS OCKSÅ: Även Kristian Legiec lämnar Uddevalla

IFK Göteborg Futsal laddar annars för en ny säsong i SFL i höst efter en fjolårssäsong som hade höga toppar och djupa dalar. Det började tungt för Blåvitt som i princip satt ihop ett helt nytt lag, men under den andra halvan av säsongen gick de riktigt starkt.

– Vi har börjat något väldigt bra från föregående säsong. Vi började säsongen dåligt, men ju längre det gick adapterade spelarna futsalen väldigt bra. Det vill vi jobba vidare med, och jag tror att truppen vi har räcker för att fortsatt gå starkt. Det är en i mina ögon väldigt bra grupp, säger Asp som menar på att de flesta spelarna redan nu lämnat positiva signaler om en förlängning.

Nyförvärv eller inte, så är målet för den kommande säsongen solklart.

– Vi ska gå för SM-guld nästa år, och det kommer vi kunna sätta som mål oavsett om det kommer nya spelare eller inte, säger han och avslutar:

– Blåvitt är tillbaka. Vi har haft en omstart, men har man en idé och tror på den och kör hela vägen kommer det gå. Vi har tagit ett steg på vägen, och nu är nästa steg SM-guld.