ÖSK:s satsning kittlar – hoppas bara det faller väl ut

Örebro SK Futsal. Ett lag som satsar år efter år. Hittills har det varit utan några större framgångar. Men för första gången känns det (äntligen) på riktigt. ÖSK har byggt om – och byggt rätt. Det känns faktiskt riktigt spännande.

Stommen från i fjol är klar för en ny säsong. Det var den perfekta starten för ÖSK och antagligen det första nya sportchefen Victor Huerta satte tänderna i. För just en relativt stabil stomme var faktiskt det som såg till att ÖSK Futsal överhuvudtaget spelar i SFL den kommande säsongen. Det höll på att skita sig mot slutet av den förra säsongen – rejält. Men efter en rafflande avslutningsomgång stod det klart att det svartvita laget tillhör högstaligan ytterligare en säsong.

Hyllad tränare

Till i år kliver laget in i säsongen med helt andra förutsättningar. Tekle Ghebrelul, som fick hoppa in efter det att Fredrik ”Honken” Holmquist hoppat av, leder laget från start. Jag har sedan dess inte hört någonting dåligt om den före detta grönländska förbundskaptenen. Snarare är det hyllning efter hyllning från alla möjliga håll.

Det verkar vara rätt man på rätt plats – och därifrån har ÖSK något att bygga ifrån.

LÄS OCKSÅ: Därför valde Zhubi Blåvitt: ”Vill vara en del av det”

Utöver den mycket viktiga stomme spelare med bland andra bröderna Rastoder och Simon Blomqvist, så börjar nu även laget spetsas till ytterligare. I fjol hade de, precis som väldigt många andra klubbar i SFL, en lite för stor spelaromsättning. Det totala antalet spelare som rörde sig i ÖSK-kretsar, allt från att träna till att spela matcher, var alldeles för stort. Tyvärr är det svårt att bygga ett lag utan spelare som också spelar fotboll, men blir det för många straffar det sig hårt när det ska avgöras.

Nej, i år verkar det faktiskt som att ord blivit till handling. Det har hetat satsning på futsalspelare tidigare – men ändå slutat med att för många inte varit just futsalspelare.

Rätt med Legiec-värvning?

Victor Huerta har tillsatts som sportchef. En person som länge haft att göra med ÖSK:s herrlag på ett eller annat sätt. Han har bland mycket annat varit såväl huvudtränare som assisterande. Nu har han mer mandat att få ihop ett gäng som vill spela futsal hela säsongen, och vem har inte bättre koll på det än en före detta tränare?

Kristian Legiec har plockats in. En värvning som ger eko i futsal-Sverige. Legiec önskan om att spela SFL var stor, och med utgångspunkt Malmö finns det inte alltför många alternativ i närheten. ÖSK hörde av sig – och Legiec nappade. Det kanske rentav var så att ÖSK var den enda klubben i SFL som hade råd och möjlighet att plocka in Sveriges främsta spelare. Jag tror inte direkt att Kristian Legiec begär några fantasisummor, utan det är snarare det faktum att han ska transporteras helg efter helg som kostar pengar. Och det möjliggjordes för ÖSK via sponsorer som klev in.

Oavsett vem som ville vad, så är det hur som helst en värvning som förhoppningsvis gör att futsalpubliken i Örebro hittar tillbaka. Det finns ett intresse i staden, det råder det inget tvivel om. ÖSK gör helt rätt som tar chansen och plockar in ett så stort namn.

Nya spelare på gång

Futsalmagasinet kunde även under fredagen gå ut med uppgifterna om att Anel Coralic värvas tillbaka. En spelare ÖSK hade kontrakterat (?) till i fjol, men som sedan försvann till ÖFC i en mycket uppmärksammad övergång tillsammans med Ahmad och Hussein Fawaz.

Nu verkar han dock komma tillbaka – och också där finnes en futsalspelare med SFL- och landslagsmeriter. Dessutom en ganska så stor poänggaranti, utöver det.

Mycket tyder också på att KFUM Linköpings lagkapten Ilhan Pepeljak är klar för klubben. Frågan är om Blend Ali Osman gör honom sällskap till Närke…

Känns på riktigt

ÖSK har pratat om satsningar tidigare. Men den här gången känns det verkligen på riktigt. Det är en satsning som kittlar och som BÖR locka fler till Gamla Idrottshuset i år. Hoppas nu bara allt faller väl ut. Att pendlingen fungerar för Legiec och att spelarna som går in för det, verkligen går in för det. Att Tekle Ghebrelul är så bra som alla säger och att Victor Huertas sportchefsjobb inte varit förgäves.

I fjol höll de på att åka ut. I år kan Örebro SK Futsal bli ruskigt farliga.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img