Steget som tas i RFL är efterlängtat och inget annat

Tidigare under veckan kunde Futsalmagasinet rapportera om att högstaligan för damer, RFL, går mot en förändring. Äntligen, säger jag.

Under torsdagen släppte vi (jag och Angelo Vega) vårt fjärde avsnitt av Futsalsnack. Tack till alla som lyssnat och lyssnar på vår podd. Fortsätt också gärna hör av er med feedback, och kanske även tips på vad ni vill att vi ska prata mer om.

En stor del av avsnittet valde vi att ägna åt förändringen i RFL. Mer om den förändringen kan du läsa här!

Det som nu händer i RFL är så otroligt efterlängtat. Det borde till och med ha hänt redan inför i fjol. Äntligen kommer den öppna anmälan till en högstaliga (sjukt, jag vet) försvinna och man ska spela om att finnas med i den högsta divisionen. Det är så det ska vara, helt enkelt.

Något som fick oss till diskussion i podden är hur man nu dock helt och hållet stänger ligan. Nu kan inget annat lag än de som spelar RFL i år ha chans att spela i högstaligan förrän 2021/2022. Bra eller dåligt? Där går åsikterna isär.

Odds: IF Elfsborg–Malmö FF
1: 5.45 X: 4.20 2: 1.65
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Det som jag tycker var det intressanta (läs konstiga) är att man som förening inte riktigt visste om vad som skulle vänta när man till i år anmälde sig till RFL. Det man ska ha vetat, enligt Sofie Thörnqvist som är tävlingskonsulent på SvFF, är att det ska ha stått att hur RFL 2020/2021 ännu inte var fastställt och skulle bestämmas efter det att årets lagsammansättning var klar.

Där tycker jag att kommunikationen är bristfällig. Ett sådant beslut kunde ha tagits tidigare, och alla lag hade på så vis vetat vad som gällde kommande säsong i RFL. Jag har dock nåtts av information att lag minsann visste om detta, men det är inte svaret jag fick från förbundet. Så jag vet inte riktigt vad jag ska tro och tycka om kommunikationen när den uppenbarligen har nått fram utan att den skickats ut. Hmm.

Skit samma. Saker och ting kunde ha gjorts bättre, tydligare och något mer professionellt. Hur som helst kommer vi äntligen att få en bättre högstaliga för damer, vilket är oerhört efterlängtat.

Ni som nu satsar på futsal, se till att placera er på plats 1–4 i era respektive serier. Ni andra, gör inte det. Det räcker med oseriösa lag i RFL nu. Nu ska det äntligen bli på riktigt!

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img