Hammarby siktar på ny topplacering: ”Vi har bra chanser att vinna guld”

0
Foto: Hammarby Futsal

Förra säsongen slutade med en andraplats. Nu vill Hammarby visa att man är i toppen för att stanna, även om laget är medvetna om den tuffa konkurrensen.
– Så här jämnt har det nog aldrig varit, säger lagets tränare Daniel Blanco.

Det var inte många lag som rådde på de grönvita från Stockholm förra säsongen. Faktum är att laget endast förlorade fem matcher, minst av alla lag i hela SFL. Trots det fick man inte kröna säsongen med ett SM-guld, utan hamnade till slut tre poäng bakom Uddevalla.

– Vi var riktigt bra förra säsongen och förhoppningsvis ska vi kunna bygga vidare på det. Försäsongen har känts bra, vi har kunnat träna på i högt tempo, säger Blanco.

Laget fick en drömstart i premiäromgången hemma mot Nacka. Hela 9-0 blev, även om Blanco inte vill slå på den stora trumman när han pratar om matchen.

– Den säger väl inte så mycket egentligen. Visst, vi var bra, samtidigt känns det som att Nacka har ett par snäpp till att komma upp i. De är i en uppbyggnadsfas och jag är övertygad om att det kommer bli mycket tuffare nästa gång vi möter dem.

Många lag pratar om att de är i en uppbyggnadsfas, var skulle du säga att ni står i nuläget?

– Oj, väldigt svår fråga. Vi har ju den angenäma, men också lite knepiga, situationen att det är väldigt hård konkurrens om platserna i laget. Det gör att man kanske måste testa lite olika för att se vad som funkar, och kanske kommer det se olika ut under olika perioder av säsongen.

– Men jag skulle säga att vi är helt redo till 80 procent, även om det finns fortfarande detaljer i spelet att slipa på, säger Blanco.

Förutom en del förändringar i truppen har ”Bajen” även stuvat om på ledarsidan. Tidigare tränaren, Alli Darwich, gick under sommaren till konkurrenten Strängnäs. Vid sin sida har Blanco nu istället Mikael Hedlund som kommer från just Strängnäs.

– Det känns jättebra att jobba med ”Micke”. Han är väldigt duktig och har erfarenhet. Sedan är vi rätt olika som personer också vilket kanske är bra, säger Blanco och skrattar.

Vad menar du med det?

– Han är mycket lugnare än vad jag är. Ibland kanske jag är lite för hetsig, då kan det vara bra att ha någon vid sidan som är mer sansad.

Eftersom denna säsong inte enbart är en rak serie utan även ett slutspel menar Blanco att man kommer behöva tänka lite annorlunda jämfört med förra säsongen. Precis som många andra lag är det första delmålet att ta sig till slutspel.

– Sedan tar vi det därifrån. Vi har bra chanser att vinna guld men det kommer bli otroligt tufft. Det finns väldigt många bra lag, så här jämnt har det nog aldrig varit, avslutar Blanco.

Fakta: Hammarby IF FF

Placering i fjol: Tvåa i SFL

Huvudtränare: Daniel Blanco

Trupp:

Målvakter:
Tolga Ayranci
Benny Lekström
Eshan Gholami

Liberos:
Michel Basberber
Alan Arslan
Gabriel Diaz
Fredrik Arvidsson

Vingar:
Stephan Eriksson
Taha Ali
Liridon Makolli
David Wisniewski
Fredrik Notice
Sebastian Holmqvist
Christian Barahona
Stefan Vasilinovic
Nikolas Alejandro Vaz
Cristhian Mercado
Patrick Mallengren

Pivoter:
Özgur Yasar
Joseph Rakez
Elvir Spahovic