Skoftebyn höll ut – tog första segern mot IFK Uddevalla någonsin

Skoftebyn är åter ett vinnande lag efter att man förra helgen föll borta mot Örebro FC. Under fredagskvällen segrade man i Trestadsderbyt mot IFK Uddevalla – för första gången någonsin på hemmaplan.

Maicon har stått för majoriteten av Skoftebyns mål den här säsongen, och näsan för mål fanns även kvar under fredagens derby. Brassen inledde målskyttet i den här matchen och skulle senare komma att bli hattrickskytt.

Men dessförinnan var det jämnt de här två lagen emellan. IFK Uddevalla vände på steken med två raka mål av Liridon Kalludra och Robert Bagger i tur och ordning. Hemmalaget skulle dock vara det lag som satt i förarsätet när signalen för pausvila ljöd efter nya brassemål. Den här gången var det Andys och Devlins tur att skriva in sig i målprotokollet.

Två snabba mål från Maicon i inledningen av den andra halvleken gav Skoftebyn en tremålsledning som också såg ut att punktera tillställningen.

Med tio minuter kvar att spela reducerade Liridon Kalludra till 5–3. Gästerna skulle också, även den gången via Kalludra, få in 5–4. Det målet kom med mindre än tre minuter kvar att spela, och närmre än så hann man aldrig komma.

Skoftebyn lyckades hålla ut och kunde säkra tre poäng hemma i Arena Älvhögsborg.

SFL

Skoftebyns IF–IFK Uddevalla Futsal 5–4 (3–2)

Målen, Skoftebyn: Maicon Tauan Dias Alves 3, Andy Borges Montoya Gomes, Devlin Carlos Gomes de Sousa Piu

Målen, IFK: Liridon Kalludra 3, Robert Bagger