Bekräftar – en av spelarna tillhör ÖSK: ”Strider mot alla former av regler vi har”

En av de två svenska landslagsspelare som nu anhållits för misstanke om matchfixningrelaterad brottslighet spelar för Örebro SK Futsal. Det bekräftar klubben via sin hemsida.
– En chock för oss alla, säger ÖSK:s ordförande Johan Ivhall i pressmeddelandet.

LÄS MER: Två landslagsspelare anhållna för matchfixning
LÄS MER: Klubben efter beskedet: ”Jätteallvarligt”
LÄS MER: ”Det rör sig inte om landskamper”

Under tisdagen meddelade det svenska fotbollsförbundet att två svenska futsalspelare tillhörande det svenska landslaget anhållits misstänkta för matchfixning. En av de spelarna tillhör Örebro SK Futsal – något som klubben valt att bekräfta via ett pressmeddelande på hemsidan.

– Vi vet inte så mycket ännu, mer än att en av våra spelare sitter anhållen misstänkt för matchfixning. Det är så klart jättetråkigt, och en chock för oss alla, säger klubbens ordförande Johan Ivhall i pressmeddelandet och fortsätter:

– Vi har löpande kontakt med Svenska Fotbollsförbundet, i övrigt hänvisar vi alla frågor till polisen då en utredning pågår. Under den aktuella processen har vi valt att stänga av den aktuella spelaren från klubben, all form av matchfixning är oacceptabel och strider mot alla former av regler som vi har.

Johan Ivhall säger vidare i pressmeddelandet att de än så länge inte fått några indikationer på att det skulle handla om någon eller några av ÖSK:s matcher.

– Vi har inte fått några indikationer alls, från något håll, att det här ska gälla några av våra matcher utan att det här rör någonting annat.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img