Souza: ”De har Sveriges bästa lag på pappret”

0
Foto: Krister Melin och privat

Under måndagen fastställdes lottningen till kvartsfinalerna i herrarnas SM-slutspel där Örebro SK Futsal valde Borås AIK som sitt motstånd. IFK Uddevalla och Hammarby IF valde Skoftebyns IF och Norrköping FK. Stallarholmens SK fick IFK Göteborg.

Redan på fredag smygstartar slutspelet där Norrköping FK tar emot de regerande mästarna Hammarby IF hemma i Mässhallen.

Vi valde att ta pulsen inför slutspelet på Daniel Souza som har skrivit flera artiklar på Futsalmagasinet.

Hur ser du på lottningen till kvartsfinalen ?

– Den ser spännande ut med många bra matcher. Inte minst i mötet mellan Hammarby IF och Norrköping FK där Norrköping ska få spela sitt första slutspel någonsin. Hammarby är absolut favoriter att gå vidare men man ska aldrig räkna bort ett Norrköping som vill tysta många och gå så långt det bara går. Hammarby har mer att förlora än Norrköping så mästarna måste vara alerta och på tårna hela tiden.

Vilken kvartsfinalmatch ser du mest fram emot?

– Det måste jag säga att det kommer bli mellan Stallarholmens SK och IFK Göteborg. Båda lagen har mer att hämta och kan spela en bättre futsal än man gjort så här långt. Stallarholmen hade något spännande på gång och värvade bra spelare inför denna säsong, däribland målmaskinen Adnan Cirak. Men laget har inte riktigt lyckats spela lika bra under hela grundserien. Samma sak gäller för Göteborg som haft en väldigt ojämn säsong, man kunde nästan tro att de skulle missa årets slutspel. De klarade det men det satt långt inne. Lyckas båda lagen få ut det man är bra på då kan båda matcherna blir väldigt jämna och spännande att titta på.

Vilka ser du som favorit till guldet i dagsläget?

– Jag har de tvååriga seriesegrarna Örebro SK som favoriter, men man ska inte glömma Uddevallas prestationer i år. De kan vara extremt farliga i en eventuell final, de vet vad som krävs för att vinna ett SM-guld. ÖSK har Sveriges bästa futsallag på pappret men Uddevalla har historik och rutin som imponerar och det kan tala för Uddevalla i år om ÖSK-spelarna inte är påkopplade och inte gör jobbet tills domaren blåser av matchen.

Kvartsfinal 1

Fredag

19.10: Norrköping FK – Hammarby IF

Lördag

15.00: Skoftebyns IF – IFK Uddevalla

Söndag

14.00: IFK Göteborg – Stallarholmens SK

17.30: Borås AIK – Örebro SK Futsal