Sverige föll mot Italien i VM-kvalet

Gruppfavoriten Italien gjorde inga besvikna när Sverige besegrades med tennissiffror i VM-kvalet.

Under Onsdagen spelade Sverige sin andra match i Main Round-kvalet till VM där Italien stod för motståndet. Sverige kom från en premiärseger mot Nordmakedonien medans Italien hade inlett kvalgruppen med att spela oavgjort mot just Nordmakedonien.

Det Italienska hemmalaget tog tag i taktpinnen redan från avspark mot ett Sverige som inte fick ha så mycket boll under hela matchen. Italien stod för det kreativa och var bättre på allt men Viktor Jansson i det svenska målet visade upp fina takter mellan stolparna och höll ner siffrorna.

Italien kunde gå till paus med 3-0 varpå det sista målet kom genom en långstraff där Viktor Sääf fick göra ett inhopp. Målvakten från IFK Göteborg fick sedan stå den andra halvleken men fick se sig bli överlistad ytterlige tre gånger. I slutet av matchen fick Fredrik Söderqvist in ett tröstmål för Sverige.

Nästa match för Sverige i VM-kvalet är den 5 Mars. Då väntar Nordmakedonien på bortaplan.

Matchfakta

VM-kval: Main Round

Italien – Sverige 6-1 (3-0)

Målen, Sverige: Fredrik Söderqvist

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img