Stallarholmen starkast i derbyt – fortsatt tungt för AFC

En halvlek räckte för Stallarholmens SK som tog en behaglig derbyseger mot AFC Eskilstuna i SFL.

Den som hade hoppats på en riktigt het Sörmlandsderby lär ha blivit besviken. Den där riktiga derbykänslan lyste med sin frånvaro i Stiga Sports Arena men gästerna skulle dock visa sig vara på strålande spelhumör.

Den tidigare AFC-spelaren Lukman Murad som nyligen bytte till Stallarholmen, öppnade målskyttet efter några minuter, och kort därefter fyllde Rinor Nushi på med två mål. Han skulle komma att göra ännu ett mål i den första halvleken som Stallarholmen vann med 6-0.

I den andra halvleken höjer hemmalaget sig med några tröstmål men matchen kändes avgjord för Stallarholmen som kunde spela av den utan större dramatik.

I och med segern så parkerar Stallatholmen på en tillfällig sjundeplats i tabellen med 10 poäng. AFC är fortfarande näst sist med 3 inspelade poäng.