Huerta om läget i truppen: ”Vi har en bra plan på vad som ska hända sen”

Förra lördagen tog Örebro SK Futsal SM-guld vilket var den andra raka i ordningen. Inför över 1100 åskådare i Gamla Idrottshuset så bjöd både ÖSK Futsal och IFK Göteborg på en härlig dramatik som avgjordes på straffar där ÖSK fick sista ordet, och kunde därmed fira inför sina hemmasupportrar.

Sportchefen Victor Huerta var en av många som firade triumfen i den anrika arenan som utgjorde plats för finalen. Pulsen har börjat gå ned för Huerta som berättar att det var så spännande att han inte ens följde den första förlängningen. Han berättar om den dramatiska matchen, där finalen mot Hammarby för två säsonger sedan garanterat gjorde sig påmind.

Så länge det var förlängning så tänkte jag att vi tar detta på nått sätt även om Göteborg är ett bra lag men sen när det blev straffar så tänkte jag ”Fan, inte igen”. Martin Herlin kliver fram och Hussein Fawaz kliver fram när det gällde som mest.

Det var jättekul att Hussein fick kröna denna säsongen.

Efter en lång säsong med hårt slit och mycket arbete så väntar nu lite skön ledighet för Huerta men trots detta så är flera byggstenar satta sedan tidigare.

Han berättar att nyckelspelarna är säkrade för nästa säsong men poängterar samtidigt att det finns intresse från andra klubbar vilket inte är konstigt. ÖSK har tidigare haft spelare som har lotsats vidare till klubbar utanför Sverige. Spelare som Lucas Lourran, Washington Luiz och Sergio Morales tillhör den kategorin.

Vi har en bra plan på vad som ska hända sen. Det är flera spelare, speciellt våra proffsspelare som har avtal kommande säsong vilket gör att vi sitter ganska safe. Sen är det några som sitter på utgående kontrakt och vi vet att flera har fått anbud från utlandet och det är bara smickrande att vi har gjort ett bra jobb så vi får se vart det landar.

Så du är ändå nöjd med den fas ni är i?

Egentligen inte för det är svårt att göra det jag ska göra när vi fortfarande är under säsong. Vi har inte gjort bokslut med ekonomin och spelare brukar inte bestämma sig så här tidigt. I vanliga fall så brukar det vara klart i mars-april med mina targetspelare och nya spelare som vi har scoutat men i år så har det varit en så lång säsong. Jag har lagt det åt sidan och bara fokuserat på att ta denna säsong i mål.

MISSA INTE: Guldtränaren lämnar ÖSK Futsal

SE OCKSÅ: ↓

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img