IFK Göteborg Futsal är svenska mästare – efter rafflande final

Det blev till slut förhandsfavoriterna IFK Göteborg Futsal som tog hem titeln efter en 5-4-seger mot IFK Uddevalla Futsal i finalen, inför cirka 1450 åskådare.

Men det var en seger som satt väldigt långt inne, och det kunde lika gärna blivit Uddevalla-laget som vann finalen. De ledde nämligen matchen hela tre gånger.

Matchen började i allra högsta fart. Det var två väldigt taggade lag som inte hade någonting annat än guldet i sikte.

Det var IFK Uddevalla Futsal som tog ledningen, och det var genom Mergim Berisha. Men Göteborg var blixtsnabba att kvittera, för bara minuten efter dök Adam Stefansson upp och petade in 1-1.

Samme Mergim Berisha som gav IFK Uddevalla ledningen hade innan halvlekens slut hunnit dra på sig två gula kort, vilket betydde att han fick lämna planen. Under de nästkommande två minuterna fick därför det svartklädda laget från Uddevalla klara sig med en spelare mindre på plan.

De redde ut stormen, och lagen gick till halvtidsvila med resultatet 1-1.

I den andra halvleken skulle det dock bli betydligt fler mål. Först var det Robert Bagger som gav IFK Uddevalla ledningen, för att sedan Göteborg både skulle kvittera och ta ledningen.

Efter det var det återigen dags för Robert Bagger att visa varför han är så viktig för sitt lag. Inom loppet av några minuter gjorde han både 3-3 och 4-3.

Sedan svängde matchen än en gång, och det var den sista svängen. Anders Magnusson kvitterade varpå Mathias Etéus avgjorde.

Uddevalla försökte att plocka ut målvakten, men kom inte närmre än några halvchanser. IFK Göteborg Futsal kunde fira att de för andra året i rad korats som Sveriges bästa lag.

Målskyttar IFK Uddevalla Futsal: Robert Bagger 3, Mergim Berisha.

Målskyttar IFK Göteborg Futsal: Adam Stefansson 2, Mathias Etéus, Anders Magnusson.