Hem Blogg

Uddevalla besegrade Skoftebyn i första kvartsfinalen

0

Förra säsongens SM-tvåa Uddevalla FC visade musklerna när de besegrade över Skoftebyns IF i den första kvartsfinalen i SM-slutspelet.

Det var inte bara Norrköping FK som hade en tuff fredagskväll när herrarnas SM-slutspel drogs igång utan även Skoftebyns IF vill nog lämna fredagen till historiens bakgård.

Parallellt med ÖSK-Norrköping FK så spelade Uddevalla FC mot Skoftebyns IF i Agnebergshallen där gästerna från Trollhättan genast hamnade i underläge där Al-Mouti efter elva sekunder gav Uddevalla ledningen till de 789 åskådarnas förtjusning.

Denna ledning tappade aldrig Uddevalla utan de gick till paus med 5-1. Det stabila hemmalaget skulle i andra halvlek mäkta med ytterligen tre mål där man besegrar Skoftebyn med 8-2.

Nästa gång lagen möts är på torsdag i Arena Älvhögsborg i Trollhättan. Avspark är 19.00.

Matchfakta

SM-slutspel: Kvartsfinal 1

Uddevalla FC – Skoftebyns IF 8-2 (5-1)

Målen, Uddevalla: Donat Gashi 2, Fredrik Söderqvist 2, Albert Hiseni 2, Granit Berisha, Mahmoud Abed-Al-Mouti

Målen, Skoftebyn: Flamur Tahiri, Haidar Bejan

Mästarna körde över Norrköping i första kvartsfinalen

0

Det var ingen snack om saken. De regerande svenska mästarna Örebro SK Futsal vann det första kvartsfinalmötet mot Norrköping FK hemma i Gamla Idrottshuset.

Förhandsfavoriten till SM-guldet valde som sagt Norrköping som motståndare och det skulle visa sig att det var ett utmärkt val som Närkingarna gjorde. Hemmalaget tog en solklar seger i det första mötet där de styrde och stod för det kreativa mot ett tunt Norrköping som inte hade mycket att säga till om.

Gästerna försökte och försökte men hade svårt att sätta detaljerna som krävdes för att störa förhandsfavoriterna som gick till paus med 3-0 i ledning. Norrköping gjorde ett tappert försök att komma tillbaka i matchen med spel med flygande målvakt. Detta gav inte den effekt som man önskade och hemmalaget istället ökade på sin ledning.

ÖSK kände sig så pass trygga i sin ledning att dem kunde lufta sitt lag samt kosta på sig spel med flygande målvakt och segersiffrorna tillskrevs 7-1. Det stora utropstecknet var att unge Emil Björklund stod i ÖSK-målet i Martin Herlins frånvaro och gjorde det utmärkt.

Nästa match spelas i Mässhallen, Norrköping.


Matchfakta

SM-slutspel: Kvartsfinal 1

Örebro SK Futsal – Norrköping FK 7-1 (3-0)

Målen, ÖSK: Maicon Tauan 3, Drazen Novoselac, Pirata, Bebé, Dino Garaca

Målen, NFK: Ilhan Pepeljak

J


Bytte landslag – nu gör han comeback i blågult

0

Det blir playoff-spel för det Svenska Futsallandslaget som den kommande månaden ställs mot Tyskland i ett dubbelmöte, där avancemang till Elite Round står på spel.

Under torsdagen tog förbundskaptenen Matija Dulvat ut en trupp på 18 spelare som sedan kommer att bantas ner till 15 spelare. Den truppen bjöd på många väntade namn men också en överraskning i Flamur Tahiri som är tillbaka i landslaget.

För den uppmärksamme så skulle Tahiri byta landslag från Sverige till Albanien.

Som barn var mitt mål och dröm att representera mitt land och det land där jag har mina rötter. När min äldre bror Behar kom i kontakt med Albanien frågade han mig om jag skulle vilja representera färgerna rött och svart. Det var en väldigt tydlig fråga att jag ville representera Albanien. Jag är väldigt glad över att få representera mitt land, sade han till det Albanska fotbollsförbundet i samband med händelsen.

Nu är han alltså tillbaka i det Svenska landslaget som han har representerat vid tre tillfällen, ett val som hyllas av förbundskapten Matija Dulvat.

Jag tycker att Flamur är en väldigt duktig spelare. Det är tråkigt att han inte varit med oss senaste tiden, men nu är han tillbaka och jag är väldigt glad. Han kommer ge oss mer kvalité i den offensiva delen, säger Dulvat till Svenska Fotbollsförbundets hemsida.

Sverige inleder playoff-spelet mot Tyskland hemma i Gävle den 14 April. Den 18 April spelas returen.

Truppen

Målvakter

Viktor Jansson, Skoftebyns IF

Viktor Sääf, IFK Göteborg

Martin Herlin, Örebro SK Futsal

Utespelare

Noraldin Azizi, Uddevalla FC

Haidar Bejan, Skoftebyns IF

Abdoulie Bojang, Borås AIK

Gabriel Diaz, Hammarby IF

Hampus Furublad, IFK Göteborg

Albert Hiseni, Uddevalla FC

Donat Gashi, Uddevalla FC

Liridon Makolli, Hammarby IF

Yanku Marrah, Stallarholmens SK

Viktor Mossberg, Skoftebyns IF

Peiman Pahlevan, Hammarby IF

Fehim Smajlovic, IFK Göteborg

Fredrik Söderqvist, Uddevalla FC

Flamur Tahiri, Skoftebyns IF

Petrit Zhubi, Borås AIK

Eliassy: ”Dem har gjort en förvånansvärt bra säsong”

0

Under måndagen fastställdes kvartsfinalerna i herrarnas SM-slutspel där mästarna Örebro SK Futsal valde Norrköping FK som sitt motstånd. IFK Göteborg och Borås AIK valde Stallarholmens SK och Hammarby IF. Uddevalla FC fick Skoftebyns IF.

I morgonkväll smygstartar slutspelet där Örebro SK Futsal tar emot Norrköping FK hemma i Gamla Idrottshuset. Parallellt med den matchen så tar Uddevalla FC emot Skoftebyns IF hemma i Agnebergshallen.

Vi valde att känna av läget på Azad Eliassy för att se vad han har för tankar inför slutspelet. Eliassy har tidigare spelat i SFL med KFUM Linköping och Norrköping FK.

Hur ser du på valen som topplagen gjorde inför kvartsfinalen?

Dem tre första lagen (ÖSK Futsal, IFK Göteborg och Borås AIK) valde i princip dem motståndare som jag hade räknat med, så det blev inga oväntade parningar i kvartsfinalen.

Vilken match ser du mest fram emot ?

I mitt tycke är mötet mellan Borås AIK och Hammarby IF den mest intressanta kvartsfinalen på på förhand. Borås har gjort en förvånansvärt bra säsong hittills medans Hammarby har blandat och gett men samtidigt har dom en högstanivå som är otroligt bra.

ÖSK Futsal som du tidigare har pekat ut som favoriter till SM-guldet möter Norrköping FK som du tidigare har representerat. Vad måste Norrköping göra för att kunna störa ÖSK?

Tråkigt nog så drog Norrköping nitlotten när ÖSK valde dom. Hade det varit ett enkelmöte så skulle man kunna säga att allt kan hända men så är inte fallet, utan nu är det bäst av tre matcher och det blir tufft på förhand. ÖSK går in i denna kvartsfinal med allt att förlora medans NFK går in utan att ha något att förlora. Norrköping måste gå in med en tydlig strategi och tro på den till hundra procent, därefter får man se hur långt det tar dom. 

Nytt för denna säsong är att kvartsfinal och semifinal spelas i bäst av tre matcher. Vad är dina tankar om detta?

Jag ser inga problem med en matchserie i slutspelet. Tidigare så har målskillnaden från dubbelmöten haft en viss betydelse, men i och med det nya upplägget så får slutspelet en ny karaktär och det öppnar upp matcherna på ett annat sätt. Dessutom blir det en marknadsföring i helhet för sporten, vilket bara kan ses som positivt. 

Vilka lag går till semifinal?

Lagen som jag på förhand tror tar sig till semifinal är, Örebro SK, IFK Göteborg, Uddevalla FC och Hammarby IF.

Kvartsfinal 1

Fredag

19.00: Örebro SK Futsal – Norrköping FK

19.00: Uddevalla FC – Skoftebyns IF

Söndag

16.00: IFK Göteborg – Stallarholmens SK

19.00: Borås AIK – Hammarby IF

”Det finns ingen tid för vila utan nu börjar det hårda arbetet för AFC och ÖFC”

Örebro FC och AFC Eskilstuna fixade nytt kontrakt i SFL men för andra säsongen i rad så hamnade ÖFC och AFC på plats 9-10. Nu är det dags att kavla upp ärmarna på riktigt, tycker undertecknat.

Att respektive lag inte fick någon förlängd säsong med slutspel må kännas sisådär för dem. Det förstår jag men samtidigt kan det vara en välsignelse att säsongen numera är en del av det förflutna. Nu har dem möjlighet att blicka framåt genom att snabbt börja rannsaka sig själva för att sedan börja bygga ett lag som ska bräcka fiaskosäsongerna. När snapsen har lagt sig på midsommarafton så ska det mesta vara spikat sen innan vilket även gäller de övriga klubbarna i ligan. Det finns ingen tid för vila utan nu börjar det hårda arbetet. Jag kommer inte att peka på varenda aspekt som måste fixas men några saker kommer du som läsare att få.

För AFC Eskilstuna handlar det inte om huruvida man ska spela i orange eller helsvart vilket blev en fixidé i slutet av deras säsong, utan här måste man våga tänka nytt och utanför sin absoluta komfortzon. När AFC var nya i SFL så bidrog dem med något nytt och fräscht vilket gjorde att dem tog ligan med storm, men nu flera år efter succédebuten så ger Eskilstuna ett väldigt trött intryck på planen, ett intryck som påminner en del om Hammarbys debutsäsong i SFL säsongen 17/18. Det spel som skapade positiva AFC-rubriker för flera år sedan är numera sönderanalyserat av motståndare efter motståndare samtidigt som man inte verkar vilja kavla upp ärmarna ordentligt. Bland annat Viktor Sääf tyckte att det fanns en del lata tendenser i Eskilstuna i samband med IFK Göteborgs match mot dem i början av säsongen, och även jag har länge upplevt att det är för mycket lunk och lattjo i Eskilstuna.

Det spelar ingen roll hur skickliga spelarna är om man ändå trummar på i samma destruktiva hjulspår. Det är inte fel att ha en taktik som man känner sig trygg med men man måste också våga utöka sin verktygslåda med flera vassa verktyg som kan tas fram när man strävar mot önskvärda resultat. Det gäller också att underhålla sina redskap och förfina dem vilket bland annat gäller den fysiska statusen som nämndes några meningar ovan. Ett AFC som orkar springa kopiöst i 40 minuter blir betydligt jobbigare att möta istället för ett lag som ibland ger ett bekvämt intryck. Ett AFC med en taktisk bredd kommer att skapa mer möjligheter på planen och det endimensionella kommer att krympa.

Jag hoppas att de vågar ge de yngre förmågorna mer och mer förtroende i betydelsefulla ögonblick och inte bara när man leder stort med en minut kvar. Annars finns risken att konkurrenter i närområden snappar upp dem oslipade diamanterna. P19-laget vann som sagt SM för andra året i rad och nu är det dags för flera av spelarna att börja konkurrera med veteranerna.

Till sist så ska det bli spännande att se vart AFC tar vägen kommande säsong och vilka spelare de behåller och värvar. Klubben har tidigare visat att potential finns så det återstår att se ifall man klarar av att skaka av sig dem två senaste säsongerna som har varit allt annat än en succé.

I Gnällbältet så repriserade Örebro FC sin tabellplacering från säsongen innan, detta efter att ha säkrat nytt kontrakt med nån sekund kvar i den näst sista omgången. Denna gåva från ovan måste man utnyttja på bästa vis. ÖFC som tidigare har ett SM-silver i prisskåpet, har numera haft det struligt med tränare som har varit kortvariga i klubben. Jag är inte säker på om lösningen för kommande säsong är ännu en dansk, finne eller en passionerad tränare från den södra delen av Europa. Kanske på sikt men just nu måste man få en stabilitet som i sin tur skapar en trygghet hos den trupp som ska göra jobbet. Ett bekant ansikte skulle nog sitta fint samtidigt som Mani Berisha får vara kvar i ledarstaben som hjälptränare där den sistnämnde får möjlighet att bli varm i kläderna i SFL-sammanhang.

Ett annat sätt att skapa stabilitet är att undvika en stor omsättning på truppen. Om den sportsliga ledningen lyckas behålla hjärtat av laget samtidigt som några intressanta namn tas in så finns förutsättningarna till en trevlig nästkommande säsong.

Lyckas man också att få till en ordentlig försäsong så slipper man ännu ett migränanfall. Visst kan man leverera trots usla förberedelser men man vill som sagt inte lämna något åt slumpen. Ett annat konkret problem som måste lösas är målvaktsfrågan. Man hade i princip ingen reservmålvakt med SFL-kvalité bakom duktige Tiago Casagrande och när han var avstängd så läckte man som ett såll och när han försvann i slutet av säsongen, så tvingades man att övertala veteranen Simon Johansson till att göra comeback. Den frågan är också viktig så att dem övriga målvakterna får bra sparring när det är träning.

Mina minnen av Örebro FC är fina evenemang där SM-finalen 2018 ligger varmt i minnet. Vi får hoppas att dem hittar tillbaka till positivare hjulspår där Senad Berisha förhoppningsvis blir en viktig kugge.

Vad tror ni om AFC Eskilstuna och Örebro FC kommande säsong?

Så lottades kvartsfinalerna i SFL

0

Grundserien i Svenska Futsalligan är avklarad och nu går ligan in i nästa fas som stavas SM-slutspel.

Under måndagen skedde lottningen till kvartsfinalerna som dock inte bjöd på några överraskningar. De fyra främsta lagen från serien fick välja motstånd där seriesegraren ÖSK Futsal inledde med att välja åttan Norrköping FK.

Serietvåan IFK Göteborg valde i sin tur sjuan Stallarholmens SK. Borås AIK som slutade trea valde sexan Hammarby IF. I och med detta så parades fyran Uddevalla FC ihop med femman Skoftebyns IF.

Slutspelet kickas igång på fredag då ÖSK Futsal tar emot Norrköping FK.

Kvartsfinaler

Örebro SK Futsal – Norrköping FK

IFK Göteborg – Stallarholmens SK

Borås AIK – Hammarby IF

Uddevalla FC – Skoftebyns IF

LÄS ÄVEN: Så slutade sista omgången i SFL

Så slutade sista omgången i SFL

0

Stallarholmens SK och Norrköping FK knep dem två sista slutspelsplatserna när SFL:s grundserie skulle avslutas.

Det var under söndagen som omgång 22 i Svenska Futsalligan avverkades där flera placeringar skulle fastställas. I toppskiktet var det sedan tidigare klart att Örebro SK och IFK Göteborg skulle sluta etta respektive tvåa. Plats tre stod mellan Borås AIK som hade en poäng ner till fyran Uddevalla FC. Bägge lagen vann sina matcher och inga förändringar skedde.

Kampen om plats fem stod mellan Skoftebyns IF och Hammarby IF som även dem hade en poäng mellan varandra. Bägge lagen vann sina matcher och Skoftebyn behöll därmed sin femteplats.

Dem två sista slutspelsplatserna stod mellan Norrköping FK, Stallarholmens SK och Örebro FC. Örebro hade i omgången innan säkrat sitt SFL-kontrakt men hade fortfarande vittring på slutspelet men de var då tvungna att vinna samtidigt som nån av konkurrenterna skulle tappa poäng till deras fördel. Så blev det inte utan Örebro föll hemma mot Borås samtidigt som Stallarholmen besegrade ÖSK Futsal vilket gjorde att Stallarholmen slutade sjua. Norrköping kryssade mot Göteborg vilket innebar att de slutade åtta i tabellen.

Resultat

Hammarby IF – Västerås FC 8-2

Uddevalla FC – FC Rosengård 13-2

Norrköping FK – IFK Göteborg 4-4

Stallarholmens SK – Örebro SK Futsal 5-3

Örebro FC – Borås AIK 3-7

AFC Eskilstuna – Skoftebyns IF 2-10

Vad är en betting community?

0

Reklam | Min 18 – Spela ansvarsfullt | https://www.spelpaus.se/ | https://stodlinjen.se/

Kanske har du hört begreppet betting community förut men inte riktigt vetat vad det är. Är du intresserad av idrott kommer du definitivt att vilja veta mer om betting community. Vi berättar mer om vad det är och hur det fungerar.

Speltips och betting online

Lite av tjusningen i att tycka om idrott är att det finns möjlighet att göra spänningen lite extra spännande genom att göra ett spelande på just den idrottshändelsen. Att då ha ett samlat grepp om olika speltipsleverantörer i en betting community online, som unknownbetting.se, är något som ger dig en överblick och möjligheter på samma gång. En betting community samlar speltips för de största sporterna såsom fotboll, ishockey, basket, e-sport, baseboll och MMA. Där samlas information, speltips och analyser.

Bygger på erfarenhet

På en betting community av rang vilar oftast varje del på dagliga analyser och speltips. Erfarenheten i att kunna både idrottens villkor och spelandet är därför vital. Varje speltips har en gedigen analys gjord av fenomenala rekare. Oftast är speltipsen konkurrenskraftiga och tillsammans med en rek lista visas bästa oddset för varje spelval. Spelexperterna är inbitna spelare som ägnat flera år inom betting- och sportvärlden. Många timmar varje dag går till att analysera vad som händer inom just deras specialområde men även andra sporter som de behärskar väl. Det gör att de kan leverera förstklassiga speltips och deras analyser och bettingtips grundar sig på gedigen research och beprövad erfarenhet.

Recension av spelbolag

På vissa betting communities finns möjligheten till recension av olika spelbolag. Detta för att underlätta för dig för att kunna jämföra olika spel men även för att kunna ge en slags spelbolagsguide. Oavsett om du är på jakt efter ett nätcasino eller en bettingsida så görs det recensioner på dessa som underlättar för dig och dina val.

Här är lagen som är klara för division 1 nästa säsong

Nu är det klart vilka sex lag som tar steget från division 2 till divison 1, där två före detta SFL-klubbar tar plats.

I helgen avslutades kvalet till division 1 där Stockholm och Skåne hade fina framgångar. Från huvudstaden så vann SFL-duon Söder Futsal och Sickla IF sina avslutande matcher vilket innebar att de vann sina grupper och återvänder därmed till division 1 efter en säsong i division 2.

Division 1 Västra Götaland kommer till nästa säsong att ha tre lag från Skåne. FC Rosengård degraderades som sagt från SFL och nu får dem sällskap av Lunds FC och Listorps IF som vann sina kvalgrupper. Listorp besegrade förra SFL-klubben GAIS Futsal i sin avslutande kvalmatch.

Även Assyriska FC samt Eskilstuna Futsal Klubb är klara för division 1 och samtliga lag förutom Söder och Sickla är nya i division 1-sammanhang.

Klara lag

Söder Futsal (Stockholm)

Futsal Klubb Eskilstuna

Sickla IF (Stockholm)

Assyriska FC Jönköping

Lunds FC

Listorps IF (Helsingborg)

Västerås FC åker ur SFL

0

Nu är det klart! Örebro FC och AFC Eskilstuna får spela i Svenska Futsalligan kommande säsong medans nykomlingen Västerås FC gör FC Rosengård sällskap till division 1.

Det blev alltså en säsong i högstaligan för Västerås FC som var piskade att ta minst en poäng mot främste konkurrenten AFC Eskilstuna för att hålla liv i SFL-kampen inför den sista omgången.

Det blev dock förlust i måstematchen mot Eskilstuna där Västerås ledde med 3-0 innan gästerna vände till 3-4. Västerås kunde dock kvittera till 4-4 efter spel med flygande målvakt vilket man fortsatte med efter målet.

Dock genererade försöket i att Ali Aktbar Jafari i Västerås blev utvisad efter att ha tagit sin andra varning då han stoppade en boll med handen. Med tio sekunder kvar gör Eskilstuna segermålet i öppet mål då Västerås försökte forcera med flygande målvakt trots sin utvisning.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

Västerås FC – AFC Eskilstuna 4-5 (3-0)

Målen, Västerås: Abozar Shirzai 3, Ali Aktbar Jafari

Målen, AFC: Muhammed Monier Jabar Jabar 2, Kenny Tran, Fabian Yalda, Ayoub Abassi

Varningar, Västerås: Tekle Ghebrelul, Fahad Muhammed Hassan, Ali Aktbar Jafari, Mahdi Beshudi, Monir Ahmad

Varningar, AFC: Sargon Bartuna, Ousama Abassi, Fabian Yalda, Ahmed Ibrahim Mustafa, Divar Matte, Edvin Lelic Ahmetovic, Isam Abassi, Ayoub Abassi, Dennis Nordén

Utvisning, Västerås: Ali kabaré jafari