Hem Blogg

SFL: Klara nyförvärv och spelarförluster

0

Här samlar Futsalmagasinet samtliga nyförvärv och spelarförluster som skett i SFL inför säsongen 24/25. Uppdateras kontinuerligt.

Borås AIK

IN:

UT: 

STANNAR:

Hammarby IF FF

IN:

UT:

STANNAR:

IFK Göteborg Futsal

IN:

UT:

STANNAR:

Uddevalla Futsal Club

IN:

UT: 

STANNAR:

FC Kalmar

IN:

UT: 

STANNAR:

Kalmar United FK

IN:

UT:

STANNAR:

Linköping Futsal SK

IN:

UT:

STANNAR:

Norrköping Futsal Klubb

IN:

UT:

STANNAR:

Skoftebyns IF

IN:

UT:

STANNAR: 

Söder Futsal

IN:

UT:

STANNAR:

Örebro FC

IN:

UT:

STANNAR:

Örebro SK Futsal

IN: 

UT:

STANNAR: 

Ungdomligt lag tog klivet till damernas högstaliga

Kvalet till damernas högstaliga, dvs RFL pågår just nu där tre lag får äran att spela där kommande säsong. Nu har det första laget säkrat plats i damernas finrum.

Omgång 2 av tre möjliga har just nu spelats klart och det var under lördagen som en plats i RFL säkrades. Laget det handlar om är IFK Kumla som har ställt upp med ett F17-lag som först kom tvåa i Division 1 i Örebro.

Trots placeringen så fick de kvala till RFL som slutade i en enda succé. Kvalet som inleddes den 24 februari slutade med en 1-0-seger borta mot Motala FK. I och med segern så hade man under lördagen möjlighet att säkra kvaltriumfen hemma mot Skoftebyns IF vilket också blev faller.

Hemma i Kumlahallen inför 250 åskådare lyckades Kumla besegra Skoftebyn med 4-1 och därmed är dem klara för RFL nästa säsong då de vinner Grupp 2 i kvalet. IFK Kumla kommer troligen att spela i RFL Svealand där lag som Örebro FC och Hammarby IF väntar.

Enligt en artikel i Sydnärkenytt så är tanken att ett seniorlag skall bildas till nästa säsong, då föreningen inte har haft något sånt under flera säsonger.

Foto: IFK Kumla

Sista omgången i RFL-kvalet spelas kommande helg.

Uddevalla Futsal Club vann SFL:s grundserie

0

Uddevalla FC var inför säsongen förhandsfavoriter till SM-guldet och nu har dem svarat upp med att vinna grundserien i Svenska Futsalligan.

Det var hemma i Agnebergshallen inför 1022 åskådare som seriesegern hade säkrats. Motståndaren var tabelltrean Hammarby IF som liksom Uddevalla hade en del att spela för vilket resultat inledningsvis vittnade om.

MISSA INTE: Smålänningarna lämnar SFL

Bägge lagen gick till paus med ett likaläge men under den andra halvleken kunde Uddevalla gå ifrån och vinna med 4-1, vilket innebär serieseger samt att dem får välja motstånd i slutspelet först av alla. Hammarby slutar i sin tur på en tredjeplats.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

Uddevalla FC – Hammarby IF 4-1 (1-1)

Målen, Uddevalla: Hampus Furublad 2, Fredrik Söderqvist, Donat Gashi

Målen, Hammarby: Sayyed Mossavi

FC Real Internacional åker ur Svenska Futsalligan

0

FC Real Internacional åker ur Svenska Futsalligan efter att ha spelat oavgjort hemma mot Örebro SK Futsal i den sista omgången.

Det blev en ettårig sejour i högstaligan för Jönköpingslaget FC Real Internacional som slutar näst sist i i SFL:s grundserie.

Smålänningarna hade inför omgången två poäng upp till främste konkurrenten Örebro FC och var därmed piskade till att vinna sin match samtidigt som de var tvungen att få hjälp av Borås AIK som gästade Örebro FC.

MISSA INTE: Uddevalla vann grundserien

Hemma i Jönköping lyckades man inte ta den nödvändiga segern som krävdes för att ge sig själv en chans till att få nytt kontrakt.

Gästerna ÖSK ledde som mest med 5-2 i den andra halvleken innan FC Real Internacional kom ikapp till 5-5, men med 44 sekunder kvar försökte dem att jaga segern med flygande målvakt vilket inte gav resultat.

Därmed är äventyret i SFL över för denna gång för FC Real Internacional.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

FC Real Internacional – Örebro SK Futsal 5-5 (2-1)

Målen, FC Real: Christofer Frisenette-Fich 3, Martin Brtan, Eduardo Luis Portocarrero Linares

Målen, ÖSK: William Gantzhorn 3, Adam Thabet, Yousef Al-Jaddah

Nu ska det avgöras – Smajlovic och Bartuma slåss om skytteligatiteln

0

Fehim Smajovic, Sargon Bartuma eller Flamur Tahiri? Någon av denna trio har möjlighet att bli SFL:s skyttekung denna säsong.

Idag spelas den sista omgången i SFL:s grundserie där flera frågor ska besvaras. I toppen ställs frågan om serieledaren Uddevalla FC kommer att bevara sin placering efter seriens slut eller om Skoftebyns IF kommer att ta över den och ta hem seriesegern.

I botten så kommer vi att få reda på om FC Real Internacional eller Örebro FC kommer att göra AFC Eskilstuna sällskap till division 1 nästa säsong.

När det kommer till skytteligan så ska den också avgöras och den är jämn. Fehim Smajlovic som tidigare under året blev utsedd till årets spelare, är också den som leder skytteligan i SFL. Han har just nu smällt in 32 baljor och bakom honom skuggar sensationen Sargon Bartuma som har gjort 31 mål.

På en tredjeplats finns Flamur Tahiri som har gjort 28 mål. Vem som vinner skytteligan får vi svar senare ikväll. Sista omgången spelas klockan 16.00.

Skytteligan

32 mål: Fehim Smajlovic, Borås AIK

31 mål: Sargon Bartuma, AFC Eskilstuna

28 mål: Flamur Tahiri, Skoftebyns IF

25 mål: Henrik Lara Rodriguez, FC kalmar

24 mål: Leonardo Mieli Zanata, Örebro SK Futsal

21 mål: Hampus Furublad, Uddevalla FC

21 mål: Senad Berisha, Örebro FC

20 mål: Adnan Cirak, Hammarby IF

20 mål: Donat Gashi, Uddevalla FC

20 mål: Mattin Najafi, Borås AIK

20 mål: William Ganthorn, Örebro SK Futsal

19 mål: Noraldin Azizi, Uddevalla FC

Nytt kontrakt eller degradering? Idag avgörs det!

0

AFC Eskilstuna är redan klara för spel i division 1 men vilket lag gör dem sällskap? Idag får vi svaret.

Idag spelas den sista omgången i grundserien i Svenska Futsalligan. I toppen fajtas Uddevalla FC och Skoftebyns IF om den åtråvärda seriesegern men samtidigt utspelas det en minst lika viktig strid i botten där nytt kontrakt står på spel.

MISSA INTE: Kampen om seriesegern avgörs idag!

Platserna det handlar om är plats 11 och plats 10. Elfteplatsen är lika med degradering och den platsen har just nu FC Real Internacional på 11 poäng och 66-114 i målskillnaden. Plats 10 har Örebro FC med 13 inspelade poäng samt 81-125 målskillnad.

Bägge lagen har tuffa uppgifter som väntar i den avslutande omgången. FC Real Internacional tar emot de regerande mästarna och tillika femman Örebro SK Futsal.

Örebro FC tar emot ett formstarkt Borås AIK som i sin tur har en målskillnad på 24-3 på sina två senaste matcher. Borås som ligger fyra i tabellen har möjlighet att knipa tredjeplatsen om allt går deras väg.

Respektive match startar klockan 16.00.

LÄS ÄVEN: Så slutade SFL-kvalet

LÄS ÄVEN: Linköping klart för SFL

Efter Örebros dominans – SFL får en ny seriesegrare

0

Dem tre senaste säsongerna har Örebro SK Futsal slutat högst upp i tabellen i Svenska Futsalligan, men nu är det klart att ett nytt lag kommer att vinna grundserien i SFL. Idag avgörs det när den sista serieomgången spelas!

ÖSK Futsal som har stått som seriesegrare de tre senaste åren samt vunnit två SM-guld och ett silver kommer denna säsong att sluta femma i serien. Istället så står seriesegern mellan Uddevalla FC och Skoftebyns IF.

MISSA INTE: Nytt kontrakt eller degradering? idag avgörs det!

Serieledaren Uddevalla FC vann SFL säsongen 2018/19 då ligan spelades som en rak serie utan slutspel. Det var senaste gången som Uddevalla både vann en serie och SM-guld. Inför den sista omgången så ligger dem etta med 55 inspelade poäng samt en målskillnad på 154-43.

Hemma i Agnebergshallen så väntar tebelltrean Hammarby IF som i sin tur vill försvara sin tredjeplats mot Borås AIK som jagar den. Skulle Hammarby förlora samtidigt som Borås vinner så byter lagen plats med varandra då Borås har bättre målskillnad.

Främste konkurrenten om seriesegern är tabelltvåan Skoftebyns IF som under en period ledde serien. Laget från Trollhättan har just nu 53 poäng och en målskillnad på 120-74. I den sista omgången så blir det en resa till Småland där Kalmar United FK står för motståndet.

Kalmar kommer att sluta på plats nio oavsett hur matchen slutar. Skulle Skoftebyn vinna grundserien så lir detta första gången någonsin som de lyckas med bedriften.

Respektive match spelas klockan 16.00.

LÄS ÄVEN: Så slutade SFL-kvalet

LÄS ÄVEN: Linköping klart för SFL

Så slutade kvalet till Svenska Futsalligan

Kvalet till Svenska Futsalligan är över och det blev Söder Futsal och Linköping Futsal SK som tar klivet upp till finrummet inom svensk futsal. Detta blev också ett jämnt kval där inget lag gick obesegrat.

Resultat

SFL-kvalet

Lund FC – Söder Futsal 2-1

Söder Futsal – Linköping Futsal SK 7-3

Linköping Futsal SK – Lund FC 12-5

Tabell

Linköping Futsal SK: 3 poäng och 15-12 i målskillnad

Söder Futsal: 3 poäng och 8-5 i målskillnad

Lund FC: 3 poäng och 7-13 i målskillnad

Linköping klart för SFL – vann med tvåsiffrigt

Nu är det klart! Linköping Futsal SK gör Söder Futsal sällskap till Svenska Futsalligan efter att ha besegrat Lund FC i SFL-kvalet.

Det var under lördagen som den avslutande omgången i SFL-kvalet spelades där Linköping och Lund gjorde upp om den sista SFL-platsen där förutsättningarna var kristallklara. Linköping var piskade till att vinna med minst tre mål för att avancemanget skulle vara klart.

Så blev det också för hemmalaget som visade mest hunger och gick upp i en ledning på 4-0 innan man sedan gick till paus med en 5-2-ledning.

I den andra halvleken fortsatte dem att spurta och tre snabba mål i inledningen gav dem en 8-2-ledning och här skulle uppförsbacken bli alldeles för brant för Lund. Trots flera reduceringar så mäktade de inte med att komma ikapp och Linköping vinner till slut med 12-5.

I och med segern så är Linköping Futsal SK klara för SFL för första gången någonsin.

Matchfakta

Kvalet till Svenska Futsalligan

Linköping Futsal SK – Lund FC 12-5 (5-2)

Målen, Linköping: Blend Ali Osman 3, Azad Eliassy 2, Yasin Abbas Aden 3, Ilhan Pepeljak, Matheus Garcia Fernandes

Målen, Lund: Walid Ali 2, Gentian Sejdiu 2, Osama Khattab

Varning, Linköping: Sami Skhiri, Ilhan Pepeljak, Yasin Abbas Aden

Varning, Lund: Gentian Sejdiu, Osama Khattab, Granit Rushiti, Edriss Hushmand

Utvisning, Linköping: Yasin Abbas Aden

LÄS ÄVEN: Söder Futsal återvänder till SFL

SE ÄVEN: SFL nästa för Söder Futsal

TV: SFL nästa för Söder Futsal

0

Säsongen 2016/17 var den senaste och enda säsongen som Söder Futsal spelade i Svenska Futsalligan. Efter många säsonger i division 1 samt en vända i division 2 så är dem tillbaka i finrummet.

Avancemanget säkrades hemma i Skärholmshallen efter ha besegrat Linköping Futsal SK i omgång 2 i SFL-kvalet. Futsalmagasinet var på plats och fångade ögonblicket i videoformat som finns nedan.

Innehåll

– Intervju med Mohammed Kadirzada, tränare för Söder Futsal och samtidigt en av grundarna i Linköping Futsal SK.

– Intervju med Srecko Baic, spelande sportchef och trotjänare i Söder Futsal.

– Glädje och firande.

– Utvalda sekvenser från matchen

Reportaget ↓

MISSA INTE: Reportage om Söder Futsals resa från division 2 mot SFL-kvalet