Skadad Vega kan missa SM-avgörandet: ”Det var en obehaglig känsla”

IFK Uddevalla Futsal säkrade platsen till SM-slutspelet i söndags när de hemmaslog Gais med hela 5-1. Men trots stor glädje bland spelarna, ledarna och publiken var det en spelare som inte kunde jubla fullt lika mycket.

Lagets spelande tränare Angelo Vega skadade sig nämligen under matchen, och mycket tyder nu på att 31-åringen missar slutspelet på hemmaplan.

– Jag fick en smäll när jag vred knät. Sedan trodde jag att det bara var en smäll som skulle gå över. Men när jag skulle värma upp och skulle gå in igen, då smällde det till lite. Jag kände att jag inte hade balans på benet. Det var en obehaglig känsla, det är svårt att förklara, säger Vega till Bohusläningen och fortsätter:

– I dag kan jag knappt röra knät. Jag var nära att åka in på akuten i går natt, men valde i stället att ta en Ipren och somna om. Jag tror tyvärr att det kan vara riktigt illa fast jag vet ännu inte än. Men finns det en enda liten möjlighet att jag kan vara med, så kommer jag att göra allt för att spela. Om vi skulle ha spelat i helgen så hade det varit omöjligt eftersom jag inte kan stödja på knät.

Beskedet om hur allvarlig skadan är väntas komma inom de närmsta dagarna, och det har varit några tuffa dagar för spelaren.

– Med tanke på att vi vann i söndags så var jag mest glad, och då tänkte jag inte så mycket på smärtan. Men i går, när den här smärtan kom, då kom det lite tårar. Jag tänkte: Det kanske innebär att jag inte kan vara med i slutspelet. Jag hade en jävligt tuff natt.

IFK möter Falcao Futsal Club i semifinal nästa lördag, och vinnaren där möter antingen IFK Göteborg Futsal eller Spartak Örebro i final under söndagen.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img