Jönsson: ”Får se om de har lika mycket tur som sist”

Falcao Futsal Club har gjort det som ingen annan klubb har mäktat med. Under SFL:s tvååriga historia är Falcao det enda lag som har vunnit sin serie båda åren. I den södra delen vann IFK Uddevalla förra året, och IFK Göteborg i år.

Laget går därför in med ett bra självförtroende till helgens slutspel i Uddevalla. Med bara två förluster i år hamnade de en poäng före tvåan Spartak Örebro.

– Vi har haft en del nya spelare i år och Alli (Darwich) som tagit över som huvudtränare, så det är en hel del nytänk i laget. Poängmässigt har vi presterat väl då vi vann den norra serien. Spelmässigt har vi blandat sämre insatser med riktigt bra spel emellanåt. Mot slutet av serien har det sett bättre och bättre ut och vi kommer väl förberedda till Uddevalla, säger Christoffer Jönsson till Futsalbloggen.

”Vi kommer väl förberedda”

Jönsson var en del av det Sverige som VM-kvalade i just Agnebergshallen i oktober, men han har haft en säsong som blandat och gett.

– Innan säsongen började hade jag varit utomlands och spelat vilket såklart var skitkul. Även landslagsuppdragen var toppen, speciell känsla att representera ens land, VM-kvalen kommer jag aldrig glömma. Med Falcao har det varit blandat i år, jag spelade mycket i början av serien. Sedan har lite privata saker stört en del vilket gjort att man lagt mycket fokus på andra saker än futsal. Så jag har inte varit med så mycket på slutet men ser fram emot SM-slutspelet i Uddevalla mycket.

I semifinalen väntar just hemmalaget från Uddevalla, och det är en match han ser mycket fram emot.

– Vi kommer väl förberedda och vet vad som krävs för att vinna. Kommer bli roligt att spela inför fullsatta läktare som det ryktas om. Uddevalla är ett bra lag och det kommer blir en jämn match.

På frågan om vilka som är favoriter är svaret solklart.

– Vi och Göteborg kommer att spela finalen, sen får vi se om de har lika tur som ifjol.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img