Lagkaptenen hoppas på storpublik: ”Vi behöver vår stad”

IFK Uddevalla Futsal lyckades med det de har drömt om hela säsongen. De lyckades ta sig till SM-slutspelet – som kommer att avgöras hemma i Agnebergshallen i Uddevalla.

Trots några dippar höll sig laget i toppen under hela säsongen, men de kunde dock inte slå IFK Göteborg som vann den södra serien – tre poäng före Uddevalla.

Lagkaptenen Granit Berisha kan ändå se tillbaka på en säsong där han anser att laget utvecklats en hel del, trots dipparna.

– Jag tycker det har gått som en berg- och dalbana. Det har varit matcher där vi har dominerat från första minut till sista. Sedan är det matcher där vi har gått ut och inte riktigt är med från start, utan vi kommer igång efter fem-tio minuter vilket är för dåligt, säger Berisha till Futsalbloggen och fortsätter:

– Men det ska tilläggas att hela laget har utvecklats väldigt mycket och är positiva till futsalen, och vi vill självklart fortsätta utvecklas.

Tror på en spännande semifinal

På frågan vad han tycker om sin egen säsong är han dock något mer fåordig.

– Jag är väl ganska nöjd med det jag har presterat. Jag strävar hela tiden efter att bli bättre och bättre och jag känner att jag är på rätt spår.

IFK Uddevalla Futsal lyckades förra året att ta sig hela vägen till final, men där blev det respass mot ett taktiskt bättre Göteborg. I år väntar det dock något bättre motstånd i semifinalen, då norrseriens segrare Falcao står för motståndet.

– Till slutspelet så går vi faktiskt in med den inställningen att vi tar en match i taget. Här gäller det och vara med från start.

-Jag vet inte så mycket om Falcao faktiskt, men jag har sett att det verkligen är ett målfarligt lag. De har gjort väldigt många mål, men samtidigt har vi också det. Så jag tror det är ett lag som passar oss väldigt bra. Jag tror på en väldigt tuff, spännande och rolig match. Den hade passat bättre som finalmatch, ha ha.

”Behöver allt stöd vi kan få”

Lagkaptenen räds inte några lag, och vilka som är favoriter, det är solklart.

– Jag måste säga att jag ser oss som favoriter, ödmjuk som jag är. Det skulle vara riktigt surt att se något annat lag lyfta bucklan på vår hemmaplan. Men vi ska göra allt vi kan för att gå hela vägen, det är drömmen.

Att SM-slutspelet spelas hemma i Agnebergshallen är något som gör honom lite extra taggad, och han hoppas att hemstaden Uddevalla sluter upp på läktarna för att heja fram dem.

– Att SM spelas i Uddevalla betyder väldigt mycket för hela staden. Jag vet att Uddevalla brinner för futsalen, så jag tror att det är väldigt bra att den hålls just i Uddevalla i år. Jag tror och hoppas att vi fyller arenan. Vi behöver allt stöd som vi kan få från hemstaden nu till helgen.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img