Landslagsstjärnan laddad: ”Vi kommer bli farliga”

Den Svenska Futsalligan (SFL) grundades inför till säsongen 2014/2015, och är nu inne på sin andra säsong. Den första, och därmed historiska, säsongen vanns av FC Göteborg.

I år har de än en gång tagit sig till SM-slutspelet, men dock i en ny skepnad. Numer spelar de i blåvitrandiga tröjor och är en del av den anrika fotbollsföreningen IFK Göteborg.

Trots att de vann SM förra året, så lyckades de ändå inte vinna den södra grundserien, utan den vanns av IFK Uddevalla. Men i år fick de revansch på Uddevalla-laget, och nyckelspelaren Mathias Etéus ser tillbaka på en mycket väl genomförd säsong.

– Ja, den har varit bra! Vi hade som målsättning att utveckla vårt spel både offensivt och defensivt och med ett helt nytt försvarsspel har vi lyckats släppa in minst mål av alla lag, vilket tyder på en bra utveckling. Dessutom tog vi oss vidare till final four vilket är bra, säger han till Futsalbloggen.

Slutspelet, där de fyra bästa lagen i Sverige gör upp om titeln, äger rum i Agnebergshallen i Uddevalla. Etéus är välbekant med Agnebergshallen, dels för att han VM-kvalade där med landslaget i oktober, men framför allt från seriematcherna mot hemmalaget IFK Uddevalla Futsal. Senast de två lagen möttes där vann göteborgarna med 4-1, och 25-åringen stod för två av målen.

”Kommer att bli tufft”

Elva mål blev det i år för Etéus, som även är en viktig pusselbit i det svenska landslaget. Han vill dock inte lyfta sig själv, utan menar på att kollektivet måste fungera för att vinna matcher.

– Futsal handlar väldigt mycket om kollektivet och det är viktigt att de som spelar tillsammans fungerar bra ihop. Jag har spelat med samma killar i både klubblag och landslag nästan alla matcher denna säsongen vilket gjort att vi känner varandra väldigt bra, och det underlättar allas prestationer. Ser man till poäng så gjorde jag fler mål förra säsongen, men samtidigt vann jag den interna poängligan i vårt lag i år, så jag får ändå vara nöjd.

På lördag väntar tvåan i norrserien, Spartak Örebro FC, i semifinal. En match som Etéus tror blir mycket tuffare än vad man kan tro.

– Svår match. Alltid svårt att möta lag man har dålig koll på och inte mött tidigare. Vi möttes på försäsongen och då vann vi med 3-0, men jag tror att väldigt mycket har förändrats och förbättrats i båda lagen sedan den matchen. Dessutom har Spartak fått in några nya spelare vilket gör att de blir ännu lite bättre. Det kommer bli en tuff och jämn match.

Ser Falcao som favoriter

Naturligtvis går IFK Göteborg in i helgens slutspel med målsättningen att försvara sin titel, men samtidigt ser övriga lag väldigt starka ut. Och det finns ett specifikt lag som 25-åringen ser som det allra största hotet.

– Vår målsättning var att vi skulle utveckla vårt spel som sagt, och vi sa att om vi går till slutspel så kommer vi att bli farliga. Vi lyckades med det och självklart vill vi försvara titeln, men jag ser ändå Falcao som de största favoriterna till att ta hem titeln. De har börjat samla ihop fler och fler landslagsspelare, och de har vunnit serien två år i rad, plus att de har plockat in en av Sveriges bästa individuella futsalspelare inför slutspelet. De kommer att bli farliga.

Det verkar bli en hel del tillresta Göteborg-supportrar, då laget har både ett herr- och ett damlag med i slutspelet. Att ha en sådan publikskara som de haft under säsongen i Göteborg är någonting som verkligen ger en extra krydda till matcherna.

– Förhoppningsvis kommer det många och stöttar både oss och damlaget eftersom vi spelar två matcher i rad, men samtidigt är det lördag och ganska tidigt så vi får se. Skulle vi få ett liknande stöd som vi har fått tidigare under en del av matcherna så är det klart att man blir extra taggad, och man vill verkligen ge tillbaka den uppskattning som de visar för oss.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img