Nyckelspelaren inför helgen: ”All press är på dem”

Till helgen smäller det. Det är dags att kora Sveriges bästa futsallag. Till slutspel har ettan och tvåan i norrserien, samt ettan och tvåan i den södra motsvarigheten, gått. Först väntar semifinalerna, där ettan i den ena serien möter tvåan i den andra, och dagen efter är det final och match om tredjepris.

Ett av lagen som har avancerat till slutspelet i Uddevalla är Spartak Örebro – igen. De var nämligen med i slutspelet förra året, precis som de övriga tre lagen.

Tabellmässigt blev den här säsongen snarlik den förra, då laget slutade på en andraplats i den norra serien – bakom Falcao FC. Men den här säsongen har laget tagit stora kliv, menar lagets nyckelspelare Senad Berisha.

– Vi gör en fantastisk säsong i år också. Förra året gick vi också till slutspel, men vi är mycket bättre i år. Truppen är starkare och det har underlättat för oss i år. Vi har en riktigt bra organisation så det har trummat på bra hela året. Vi har klarat av vår målsättning i år också. Nu siktar vi på en medalj i SM. Så sammanfattningsvis jag är nöjd med grabbarna och ledarna, säger han till Futsalbloggen.

”Jag känner mig bra och är redo”

Berisha själv har stått för en väldigt bra säsong, trots en kämpig försäsong. Med sina 20 mål på 14 matcher slutade han delad tvåa i seriens skytteliga.

– Jag var skadad på försäsongen, så det tog ett tag tills jag kom in i formen. Sedan åkte jag på en till skada så jag missade några matcher i SFL. Men har inte gett upp utan jag tänkte att jag ska komma tillbaks starkare. Hade jag varit frisk hela säsongen så skulle jag kanske ha gjort det bättre än vad jag har gjort det nu, säger han och fortsätter:

– Men jag ändå nöjd. Jag har utvecklas mer i år än förra året. Jag gjort det jag behöver göra för laget så jag tror att laget är nöjda med min prestation. Trots att jag har varit skadad så kom jag tvåa i skytteligan med 20 mål och åtta assist. Men det kunde blir mer så klart, ha ha. Men det viktigaste av allt var ändå att ta oss till slutspelet i Uddevalla. Jag känner mig bra och är redo inför slutspelet.

Kan lämna Örebro

På lördag väntar den södra seriesegraren, IFK Göteborg Futsal, i semifinal. En match som 21-åringen ser mycket fram emot.

– Jag ser fram emot att möta mästarna i semifinalen. Vi vet vad IFK Göteborg går för och vi ska ut och spela vårt spel, precis så som vi har spelat hela säsongen. Vi kanske är ”underdogs”, men IFK Göteborg ska få smaka lite på oss också. Vi har allt i våra egna händer. Spelar vi vårt spel och visar hjärta så slår vi IFK Göteborg. Och vi har en bra chans i år, för vi är starkare i år. Det är kul och spela sådana matcher, och vi är redo.

– Men som sagt, det är klart att de står som favoriter. Det slog oss på försäsongen med 3-0, så all press är på dem.

Att Berisha har gjort en bra säsong är det få som har missat. Frågan är nu bara om Örebro får behålla sin skyttekung efter slutspelet.

– Just nu lägger jag all kraft på SM-slutspelet. Sedan har jag utomhus att tänka på också. Vi får se, jag kanske får något erbjudande från något annat lag och det kan vara roligt och testa på något nytt. Men vi får se, jag tar dagarna som de kommer. Jag lägger inte mycket kraft på vart jag ska spela nästa år.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img