Flicklandslag bildas i futsal: ”Känns väldigt bra”

Futsal har växt enormt mycket under de senaste åren i Sverige, men framför allt på herrsidan. Där finns det sedan två år tillbaka en liga (SFL), och även ett herrlandslag.

Sporten utvecklas nu också en hel del på damsidan, och nu startas ett svenskt flicklandslag. Anledningen är att Uefa för första gången bjudit in till en turnering för flicklandslag. Där är Sverige ett av fyra länder som har blivit inbjudna.

– Det blir vårt första ungdomslandslag i futsal någonsin och det känns väldigt bra. När vi startade herrlandslaget så började vi uppifrån, det vill säga med seniorer, nu finns det en möjlighet att börja underifrån och gå uppåt i framtiden, säger Per Broberg, futsalansvarig på SvFF till Svensk Fotbolls officiella hemsida.

SvFF har redan gjort klart med en tillförordnad förbundskapten för det nystartade flicklandslaget, och det handlar om Lars Ternström som till vardags tränar IFK Göteborg Futsal.

Broberg berättar att turneringen för flicklandslagen troligtvis kommer att spelas någon gång i juni, och att Sverige har tackat nej till att arrangera den.

Landslagschefen Marika Domanski-Lyfors är även hon nöjd med steget.

– Ett spännande projekt och ett bra sätt att ”integrera” futsal i flicklandslagsverksamheten. Vi behöver alla spelare i vår verksamhet, det utvecklar fotbollen, säger hon till samma hemsida.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img